Karşıyaka Tabiat Parkı teleferik projesinin gecikme sebebi belli oldu

Karşıyaka Tabiat Parkı teleferik projesinin gecikme sebebi belli oldu :AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş, Karşıyaka Tabiat Parkı projesindeki teleferiğin gecikmesinin sebebini açıkladı.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş, Karşıyaka Tabiat Parkı projesindeki teleferiğin gecikmesinin sebebini açıkladı.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada Karşıyaka Tabiat Parkı projesiyle ilgili Ankara’da toplantılar yapıldığını ve Perşembe günü teleferik projesi onaylandığını kaydeden Pektaş, “Sürecin biraz uzamasının sebebi belki bizler olduk. Biz firmadan dünyadaki en ileri teknolojiye sahip teleferiğin getirilmesini istedik. Dolayısıyla süreç biraz uzadı. İnşallah onda da sona geliniyor” dedi.

Yap-işlet-devret modeliyle 29 yıllığına ihale edilen Karşıyaka Tabiat Parkında, Atatürk Parkından bölgeye ulaşacak olan 1 kilometre uzunluğundaki teleferik ve alanda 22 tane orman köşkü, giriş kontrol noktası, tanıtım birimi, idari ve ziyaretçi merkezi, mescit, çok amaçlı kır lokantası, büfe, otopark, macera parkı, piknik alanları, engelsiz oyun grupları, çocuk oyun parkları yapılacak.

 

Kaynak : www.gumushane.gen.tr