Yedikuyular Kayak Merkezi’nde Pistler Yapılıyor

Yedikuyular Kayak Merkezi’nde Pistler Yapılıyor : Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı Etüd ve Proje Şube Müdürlüğü ekiplerince sürdürülen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un önemli projelerinden birisi olan Yedikuyular Yaz-Kış Rekreasyon Alanı ve Kayak Merkezinde çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.

HERKESE HİTAP EDEBİLECEK

Yedikuyular Kayak Merkezi’nde Yapım Sorumlusu olarak görev yapan Taner Göğebakan, bölgede yapılan ölçümlerde kar kalitesinin çok kaliteli olduğunu söyledi.

Yapılan çalışmalara ilişkin bir değerlendirmede bulunan Göğebakan: “Yedikuyular Kayak Merkezi’nin yapımına başladığımız bu bölge 2016 ve daha öncesi yapılan ölçümlerde kışın çok yoğun kar alan bir bölge. Burası yoğun bir kar alan bölgemiz. Yapılan ölçümlerde kar kalitesinin de çok yüksek bir kalitede olduğunu tespit ettik.

Şu anda 1840 metre yükseklikteyiz. Burada yapılacak telesiyej hattı 8 direkli olup ana istasyonlarla beraber 10 direkli 760 metre uzunluğunda bir telesiyej hattımız olacak.

Burada üç adet pistimiz olacak. Teleski pistimiz yeni başlayanlar için yüzde 8 eğimle yapılıyor. Yüzde 12 eğimli yaptığımız orta pistimiz ise amatörce kayanlar için hazırlanıyor. 2600 metre uzunluğunda olacak olan pistimiz ise profesyonelce kaymak isteyenler için hazırlanıyor. Sonuç itibari ile burada her kesimden insanımıza hizmet verebilecek pistlerimiz olacak.

Bu bölgede şu anda pistlerin yapımının yanı sıra idari binalar dediğimiz, yönetim binası, cafeterya ve snowtrack garajı gibi binaları da yapıyoruz. Bunun yanı sıra direklerin birinci kütle betonları dökülüyor. Sonra da ikinci kütleler ve diğerleri şeklinde devam edecek. Burada çalışmalarımızı hızlandırdık ve biran önce buradaki çalışmaları bitirerek kayak severlerin hizmetine sunmayı hedefliyoruz” dedi.

GÜNLÜK 5 BİN KİŞİ KAPASİTELİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yedikuyular mevkiinde yapılacak olan Yaz-Kış Rekreasyon Alanı ve Kayak Merkezinin günlük 2000 kayakçı olmak üzere toplam 5000 kişi kapasiteli olarak hizmet sunacak. Kış sporları olarak 4 ay hizmet verecek olan tesis 250 km yarıçaplı bölgemizde kış sporları yapılan tek tesis olacak.

NELER YER ALIYOR?

Yedikuyular Yaz-Kış Rekreasyon Alanı ve Kayak Merkezinde 540 metrekare Danışma ve Yönetim Birimi, 550 metrekare Restaurant ve Cafe, 140 metrekare umumi bay-bayan tuvalet ve lavabo 140 metrekare üst istasyon, 270 metrekare kar ezme aracı garajı 2 adet jeneratör binaları 2 adet su depoları ile alt istasyonu kotu olan 1.833 metre rakımından üst istasyon kotu olan 2.044 metre rakımına telesiyej ve teleski hatları ile ulaşılacak.

760 metre uzunluğunda 1 adet telesiyej hattı, 430 metre uzunluğunda teleski hattı ve ayrıca 100 metre uzunluğunda yürüyen band bulunmaktadır. Bir adet helikopter ve otopark alanları bulunmaktadır.