Kaçkarlara Kayak Merkezi Muamması

RİZE Valiliği öncülüğünde hazırlanan Kaçkarlar’a yapılacak olan Kayak Merkezi Projesinin iptal edildiği bilgisine ulaşıldı.

Konuyla ilgili bilgi almak istediğimiz Rize Valiliği Özel Kalem Müdürü, Rize İl Kültür Turizm Müdürlüğüne; Rize İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Rize İl Özel İdaresine; Rize İl Özel İdaresi de Rize Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne yönlendirirken konuyla ilgili net bir açıklama yapan çıkmadı.

Çamlıhemşin ilçesinde yerli-yabancı binlerce turisti ağırlayan ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası’nın da yer aldığı Kaçkar Dağları Milli Parkı’na, 37 kilometrelik teleferik hattı ile kayak tesisi kurulacağı, teleferik ve kayak tesisi projesinin başlangıç istasyonunda ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası olacağı ifade edilmişti.

İhalesi gerçekleşen projenin iptal edildiğini belirten Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, projenin tekrar ihaleye çıkacağını söyledi. Projenin son durumu ile bilgi almak istediğimiz Rize Valiliği Özel Kalem Müdürü, Rize İl Kültür Turizm Müdürlüğüne; Rize İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Rize İl Özel İdaresine; Rize İl Özel İdaresi de Rize Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne yönlendirirken konuyla ilgili net bir açıklama yapan çıkmadı.

Rize İl Kültür Turizm Müdürlüğü projenin iptal olduğunu doğrularken konuyla ilgili detaylı bilgiye Rize Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden ulaşılabileceğini söyledi. Rize Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü konunun bilgisi dahilinde olmadığını ifade ederken; Kayak Merkezi Projesinin Rize Valiliğinin öncülüğünde hazırlandığı ve projenin iptal edilip edilmediği bilgisine valilikten ulaşılabileceğini kaydetti.

Kaynak : www.gunebakis.com.tr

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*