Denizli Kayak Merkezi Kış Turizminin Parlayan Yıldızı Oldu

Denizli Büyükşehir Belediyesinin kentteki turizm çeşitliliğini artırmak amacıyla hayata geçirdiği Ege’nin en büyük kayak merkezi kış turizminin parlayan yıldızı oldu. Toplam 13 km uzunluğunda 9 adet pisti ile dünya standartlarında hizmet veren merkez başta Denizli ve Ege olmak üzere Türkiye’nin dört bir tarafından ziyaretçi akınına uğruyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin kentin kış turizminde de söz sahibi olması için hayata geçirdiği Denizli Kayak Merkezi, kış turizminin parlayan yıldızı haline geldi. Kısa süre içerisinde adını ve kalitesini duyurarak kış sporları için en çok tercih edilen mekanlardan biri olan Denizli Kayak Merkezi, Denizli ve çevre iller başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir tarafından yoğun ziyaretçi akınına uğruyor. Şehir merkezine 75 kilometre uzaklıktaki 2 bin 420 metre rakımlı Tavas ilçe sınırları içinde bulunan Bozdağ’da yer alan Ege’nin en büyük kayak merkezi toplam 13 kilometre uzunluğundaki 9 adet pisti ile hizmet veriyor. Amatör ve profesyonel kayakçılar ve snowboard yapmak isteyenlerin aradığı her türlü imkanı barındırırken tesiste 2 telesiyej, 1 teleski ve yürüyen bant bulunuyor. Saatte 2.500 kişinin taşınabileceği mekanik tesislerde ziyaretçilerin günübirlik tüm ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal yapılar da bulunuyor.

“Denizlimize yakışanı yaptık”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Kayak Merkezi’nin turizm anlamında Denizli için son derece önemli bir yatırım olduğunu vurguladı. Çevre illerden de çok sayıda ziyaretçi akınına uğradıklarını ifade eden Başkan Osman Zolan, “Denizli Kayak Merkezimiz sadece Denizlililerin değil başta Aydın, Muğla, Antalya ve İzmir olmak üzere Türkiye’nin dört bir tarafından gelen kayak severleri ağırlıyor” dedi. “Denizlimize yakışanı yaptık” diyen Başkan Osman Zolan, “Biz kayak merkezimize, Ege’nin Erciyes’i, Uludağ’ı diyoruz. Karın ve kayak yapmanın keyfini çıkarmak isteyen hemşehrilerimiz ve çevre illerden gelen misafirlerimiz gönüllerince eğlenip, unutulmaz anılara sahip olarak ayrılıyor” dedi.

“Her şey çok güzel”

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Denizli Kayak Merkezi’ne gelerek gönüllerince eğlenen ziyaretçiler, her şeyin çok güzel olduğunu vurgulayarak, böylesine bir tesisi Denizli’ye kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür etti.

Cem Güzel: Pamukkale Üniversitesi’nde öğrenciyim. Normal şartlarda Aydın’da ikamet ediyorum. İlk defa böyle bir ortama geldim. Denizli’de böyle bir kayak merkezinin olacağını açıkçası hiç düşünmüyordum. Duyuyordum ama gelince çok şaşırdım. Tesis ve şartları çok güzel.

Özer Özturhan: Tesis gayet güzel. İnsanlar eğlenebiliyorlar, bence gayet güzel olmuş. İnsanların ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için sosyal tesisler var. Ege Bölgesi’nde Denizli’den başka kış turizmi yapılacak bir yer yok. Muğla’dan, Kütahya’dan, Afyon’dan gelenler için gayet güzel.

Deniz Aras Yıldız: Bodrum’dan geliyorum. Tesis çok güzel, pistler harika, ayrıca buranın ortamı da çok güzel. Büyükşehir Belediye Başkanına çok teşekkür ediyorum. Burası gayet güzel bir tesis olmuş, hizmetler de güzel.

Can Gürbüz: İzmir’den geliyorum. Buraya ilk gelişim. Sosyal medyadan takip ettiğimiz bir yerdi. Bu hafta sonu ‘gelelim görelim’ dedik. Her şey çok güzel yapılmış. Burayı herkese şiddetle tavsiye ederim. Gayet güzel bir tesis.

Yeter Vardar: Aydın Söke’den geliyorum. Ben ilk defa böyle bir merkeze geliyorum. Beğendim, hoşumuza gitti. Telesiyej çok güzeldi, kaymak çok güzeldi, heyecan vericiydi. Ege Bölgesi karı çok tanımayan bir bölge. Dolayısıyla burada böyle bir merkezin olması olağanüstü diye düşünüyorum. Bize de kar keyfi yaşattıkları için Denizli Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum.

Aslı Özbay Yalçın: Daha önce Uludağ’ı görme fırsatım oldu. Telesiyeji beğendik kapalı olmasından dolayı çok üşümedik. Şehir merkezine yakın olmasından dolayı bu kadar kalabalık galiba. Memnunuz her şey çok güzel.

Gizem Şimşek: Ben Muğlalı olarak hayatımda bu kadar kar hiç görmedim. Buranın gerçekten ortamı çok güzel. Tatiller çok güzel değerlendirilebilir. Ulaşımı kolay biz Muğla’dan 10:30 gibi çıktık 12:30’da buradaydık. Ulaşım açısından hiçbir sıkıntı çekmeyeceklerdir. Ücretler de o kadar pahalı değil kolaylıkla gelip eğlenebileceklerini düşünüyorum.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*