Kartepe Teleferik Projesi’nde Son Durum

Teleferik projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Mustafa Kocaman “Projenin iptali asla söz konusu değil. Sözleşme devam ediyor. Sayın Valimiz ve ben, projeyi yapacak firma yönetimini davet ettik. Birkaç güne gelecek. Teleferik projesi devam edecek” dedi.

Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, “Kartepe Teleferik Hattı Projesi’nin, 10 Aralık 2018 tarihinde temeli atıldı. Projenin tüm aşamalarını ilçe başkanı olduğum dönemden biliyorum. Projeyi, 29 yıllığına yap-işlet-devret yöntemiyle Valter Asansörleri firması üstlendi. Ancak firma, kredi sorunu yaşadı. Kredi bulamayınca projeyi yürütemedi, iş durduruldu. Firma ile sözleşmemiz sürüyor. Projeden vazgeçmedik” ifadesini kullandı.

BAŞKAN KOCAMAN
Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, temeli atıldıktan sonra duran teleferik projesinden vazgeçmeyeceklerini ve projeyi başlatacaklarını belirterek, “Seçim beyannamemizde mevcut projeye ek olarak 3. Etap’ı da yapıyoruz” dedi.

FİRMA DAVET EDİLDİ
Başkan Kocaman, şöyle dedi: “Teleferik Projesi Kartepe’nin olmazsa olmazı artık. Kentin tek turizm bölgesi olan ilçemizde teleferik projesi yapılacak. Firma yasal tüm hükümlülüklerini yerine getirerek işi üstlendi. 5 milyon TL teminat yatırdı. Halen sözleşmesi devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Sayın Valimiz ile birlikte firma yönetimini davet ettik. Yöneticiler gelecek ve görüşeceğiz. Menfaatlerimiz ortak. Firma ‘ben bunu yapamıyorum’ derse bizim B planımız hazır.”

SERVETİYE’YE TELEFERİK
Kocaman, seçim beyannamelerinde teleferik projesinin geliştirmesi konusunda Kartepelilere söz verdiklerini de hatırlatarak, ilçenin en üst noktasında bulunan Servetiye Köyü’ne de Derbent’ten teleferik hattı projesini yapacakları müjdesini verdi. Kocaman, “Teleferik Hattı Projesi Derbent- Kuzuyayla ve Seka Kampı- Derbent arasında olmak üzere iki etap halinde projelendirilmişti. Biz, mevcut projeye yeni bir hat ekleyerek Derbent- Servetiye Köyü arasında da teleferik hattı projesinin üçüncü etabını yapacağız” dedi.

YARIM KALMIŞTI
Teleferik Projesi’nin 10 Aralık 2018 tarihinde temeli atıldı. Temel atıldıktan sonra yüklenici firma, kredi sorunu yüzünden projeye başlayamamıştı. (ÖzgürKocaeli)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*