Şeytan Sofrası’na Teleferik Yapılacak

Balıkesir İli’ne bağlı Ayvalık İlçesi merkezine 8 km mesafede yer alan turizmin önemli merkezlerinden biri olan tüm Ayvalık Adaları ve Midilli Adası’nın manzarasının görüldüğü Şeytan Sofrası’na teleferik geliyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ayvalık’ın en yüksek tepesi olan ve üzerinde Şeytan’ın ayak izinin bulunduğuna inanılan Şeytan Sofrası için başlatılan çalışmanın detaylarını anlattı. Yılmaz, 50 bin kişilik sirkülasyonu nasıl sağlayacaklarını “50 bin kişinin çıkmak istediği yoğunluk olan bir noktadan söz ediyoruz. Bir taraftan inerlerken, diğer taraftan çıkılmasını sağlayacak iki noktadan hareket olacak. Otobüsle, araçla gelenleri, turizm gruplarını rahatlatacak bir proje olacak” sözleriyle ifade etti.

Şeytan Sofrası’na teleferik ile ulaşımın sağlanması ile ilgili daha önceden bir proje tasarlanmış, projenin yap işlet devret modeli ile yapılması konusunda etütler de yapılmıştı.

Şeytan Sofrası bölgesine yapılacak olan proje için son hazırlıklar yapılarak ihaleye çıkacak hale getirilmesi için çalışmalar başladı. Bu proje gerçekleşirse Balıkesir’in Ayvalık İlçesinden Şeytan Sofrası tepesine çıkmak isteyen turistler teleferik aracılığı ile bu bölgeye ulaşacaklar.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*