Ordu Boztepe Teleferik Fiyatları, Saatleri ve Konaklama

Ordu Boztepe teleferik hattı, karadenizin en meşhur turizm bölgelerinden biridir. Karadeniz sahil yolunun ortasında yer alan Ordu, doğal güzellikleri ve manzarası ile hem direkt hem de yolda ziyaret eden misafirleri ağırlayan önemli bir turizm merkezidir.

Tepeye vardığınızda Karadeniz’in ve aynı zamanda Ordu’nun harika manzarası ile karşılaşıyorsunuz.Yeşilin bol olduğu ve mavi ile buluştuğu bu ortamda yapılacak en güzel şeylerden biri elbette manzaranın keyfini çıkartmak oluyor.Burada gün batımını izleyebilir veya yamaç paraşütü sporunu deneyebilirsiniz.

Ordu Teleferik hattını tepeye çıkışta ve inişte kullanarak manzaranın tadını daha iyi çıkarabilir, fotoğraf çekimleri yapabilirsiniz.Teleferik hattında 28 kabin bulunuyor.Yaklaşık 8 dakikalık bir yolculuk sonrasında tepeye ulaşıyorsunuz. İlçe merkezi ile arasında yaklaşık 2.350 metre mesafe bulunuyor.Teleferik hattında 7 adet direk bulunmaktadır. Teleferik yolcu kapasitesi ise tek yön olarak saatte 250 kişidir.İstasyonda yıllık ortalama 750.000 kişi taşınmaktadır. Teleferik motor gücü ise 341 kw‘dır. 500 Metre yüksekliğe çıkan teleferik ayrıca dünyadaki iki direk arası en uzun mesafeye (900 metre) sahip teleferik olma özelliğini bulunduruyor.

Teleferik hattı ile yolculuk ortalama 10 dakika sürmektedir. teleferik hattında yer alan vagonlar, Ordu’nun ilçeleri ile isimlendirilmiştir. Görevliler gözetiminde teleferiğe binen ziyaretçiler, teleferik yolculuğu sırasında karadeniz müzikleri eşliğinde eşsiz manzaranın seyir keyfini sürdürmektedirler. Kabinler 8 kişiliktir. Toplam 28 kabin bulunmaktadır.

ORDU BOZTEPE TELEFERİK ÇALIŞMA SAATLERİ

Hafta içi (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma)
Açılış 08:30 / Kapanış 24:00
Hafta sonu(Cumartesi ve Pazar) Açılış 08:00 Kapanış 24:00’dir
TELEFERİK İrtibat numarası : (0452) 225 14 56

ORDU BOZTEPE TELEFERİK ÜCRETİ

Gidiş – Dönüş (Tam)9₺
Tek Yön Gidiş (Tam) 6₺
Gidiş -Dönüş (Öğrenci, Engelli)7₺
Tek Yön Gidiş (Öğrenci, Engelli)5₺
Gidiş – Dönüş Şehit Yakını ve Gaziler5₺
Tek Yön Gidiş Şehit Yakını ve Gaziler2₺

İndirimli bilet uygulamasından öğrenciler(örgün eğitim), engelli kartı bulunan engelliler, gaziler, gazi ve şehit aileleri ve ifaydalanabilir. (Yakını (1 inci derece) belgesi bulunan kişiler faydalanacaktır)

  • 0-6 yaş arası çocuklar ücretsizdir.


BOZTEPE’DE NELER YAPILABİLİR?

Güzel bir kahvaltı yapılabilir, et yenilebilir, yamaç paraşütü yapılabilir, piknik yapılabilir… Bu konuda seçeceğiniz oldukça çok. Üstelik Ordu’da konaklamak için Boztepe’de yer alan otelleri de tercih edebilirsiniz. Boztepe’nin manzarası tam olarak Ordu ve Karadenize dönük olduğu için, sisli olmadıkça eşsiz bir doğa görünümü sizi bekliyor diyebiliriz. Yamaç paraşütü fiyatı 250 TL olup, önceden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Ordu’da yamaç paraşütü, yaklaşık olarak 20 dakika sürmektedir ve sahile iniş yapılmaktadır.

Teleferik tercihe etmeyenler aşağıdaki alternatifler ile bölgeye ulaşabilir. Araç yoludur. 8 ile 9 kilometre arası olan mesafe yaklaşık 20 dakika sürmektedir. Alternatif güzergahları haritadan bulabilirsiniz. Yön tabelaları şehir boyunca mevcuttur. Karadeniz sahil yolu üzerinden Samsun ya da Trabzon tarafından gelirken Ordu içinde rahatlıkla Boztepe’ye aracınızla çıkıp bir soluklanabilirsiniz.

ORDU BOZTEPE’DE KONAKLAMA
Boztepe’de konaklamak için farklı alternatifler mevcut. Aşağıda tesislerin listesini görebilirsiniz:

Akamoy Otel: Akamoy otel, 8 dönüm arazi içerisine yapılmış 9 dublex daire ile müşterilerini ağırlamaktadır. Müşterilerine yamaç paraşütü ve treking etkinlikleri sunmaktadır. Düğün, kutlama ve etkinlik gibi seçenekleri de müşterilerine sunan otele, aşağıdaki bilgilerden ulaşabilirsiniz:

Adres: Boztepe Mahallesi, Devecik Mevkii No:20, 52100 Altınordu/Ordu
Telefon: (0452) 505 05 55

Radisson Blu Hotel: Ordu’nun en yeni konaklama tesislerinden biridir. 250 TL civarı fiyatlarla iyi bir hizmet alıp bura da konaklayabilirsiniz. Tesis içinde 130 civarı oda ve lüks suits bulunmaktadır. Aşağıdaki bilgilerle kendilerine ulaşabilirsiniz:

Adres: Nizamettin Mah.Boztepe Küme Evleri Mevkii No:54/1 Ordu Türkiye
+ 90 452 6666888

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*