Samsun Ladik Akdağ Kayak Merkezi Doğru İşletilemedi

Karadeniz’in en büyük metropol kenti Samsun’da Büyükşehir Belediyesi, turizm alanında önemli potansiyel barındıran Ladik İlçesi’nde sektöre yönelik ilave yatırımlar yapma kararı aldı

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ladik İlçesi’ndeki turizm potansiyelini artırmak ve geliştirmek amacıyla ilave yatırımlar yapmayı hedefliyor. Bunun için başlatılan sektörel araştırma çalışması kapsamında belediye bürokratlarıyla birlikte ilçelerde incelemeler yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, “Ladik’te mevcut eksiklikler ve özellikle turizm alanında yapılması gereken yatırımları belirliyoruz” dedi.

Hafta sonu mesaisini Ladik’te geçiren Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram’a Ladik Belediye Başkanı Nurhan Yapıcı Özel, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Metin Köksal eşlik etti. İlhan Bayram, Akdağ Kayak Tesisi, Ambarköy, Akpınar Eğitim Müzesi ve Ladik Gölü’nde incelemelerde bulundu.

AKDAĞ’DAKİ TESİSLER YENİLENECEK

Genel Sekreter İlhan Bayram, beraberindekilerle birlikte ilk olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ‘Turizm Alanı’ olarak ilan edilen Ladik’te Samsun Valiliği İl Özel İdaresi tarafından Avrupa Birliği(AB) fonuyla inşa edildikten sonra 29 yıllığına kiralanan ancak işletme noktasında istenilen verim sağlanamayan Akdağ Kayak Tesisleri’nde incelemelerde bulundu. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından inşa edilen ancak henüz hizmete açılmayan 45 oda ve 100 yataklı oteli de gezen Genel Sekreter Bayram, 16 direkli, 84 sandalyeli telesiyej ile bin 360 metre uzunluğundaki pist hakkında teknik bilgi aldı.

YOL, OTOPARK VE KAFETERYA…

Kış sezonu öncesinde tesise ulaşımı sağlayan 7 kilometre uzunluğundaki yolun onarılması, otopark alanlarının düzenlenmesi talimatını veren Genel Sekreter İlhan Bayram, “Turizm için son derece önemli bu tesislerimizin daha aktif hale gelmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Akdağ Kayak Tesisleri’nin bir bütün olarak sadece kış aylarında değil yaz aylarında da kullanılmasını sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

‘HAYIRLI GÜNLERDE KULLANIN’

Daha sonra ilçe turuna çıkan İlhan Bayram, Ladik Belediyesi’nin Güvenli Mahallesi’ndeki parke yol çalışmasını inceledi. Vatandaşlara sohbet ederek sorunlarını dinleyen Bayram, “İlçe belediyelerimiz ile birlikte daha verimli bir çalışma ortaya koyduk. Yol ve kaldırım çalışmalarını kısa sürede tamamlayıp sizlerin hizmetinizde olacak”diye konuştu. Genel Sekreter Bayram, yapımı yarım bırakılan düğün salonun kısa sürede tamamlanıp hizmete açılacağının müjdesini de verdi

Genel Sekreter İlhan Bayram ile Fen İşleri Daire Başkanı Metin Köksal, Ladik’teki programlarının ardından Havza İlçesi’ne hareket etti.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*