Kartepe Teleferik Projesi’nde Son Durum

Kartepe Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman başkanlığında gerçekleştirildi.

Kartepe Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısında 6 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Deprem konusunda verilen önergeye cevap veren Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Deprem bizim çok hassas noktamızdır. Çok güzel ve zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Geçmişten bugünümüze kadar yaşananları herkes bilmektedir. Ülkemiz için yüzlerce, binlerce şehitlerimiz vardır. Bu coğrafya da deprem gerçeği de vardır” dedi.

DEPREMLE TOPYEKÛN MÜCADELE

“Deprem ile mücadele etmek hepimizin görevidir” diyen Belediye Başkanı Kocaman “Kısa sürede çözülecek konu değildir. Elimizden ne geliyorsa, siyaseti bir tarafa bırakarak birlik ve beraberlik içerisinde mücadelesini verelim. Biz bir takım çalışmaları içerisindeyiz. Kartepe Kaymakamlığı koordinatörlüğünde çalışmalar devam etmektedir. Depremle topyekun mücadele edeceğiz” açıklamasında bulundu.

TELEFERİKTE GERİ ADIM YOK

Önergede ki teleferikle ilgili soruyu da yanıtlayan Başkan Kocaman “Teleferikle ilgili sözleşmeyi ayrıntılı inceledim önceki dönemde çok güzel bir sözleşme hazırlanmış. Ancak ekonomik daralma ve kurdaki dalgalanmalar müteahhit etkiledi ve taahhüdünü yerine getiremedi. Ne olursa olsun biz teleferikte geri adım atmayacağız. İnşallah Allah’tan bir mani olmaz ise bu dönemde teleferiği Kartepe’ye kazandıracağız” dedi.

GEREKEN İZİN ALINDI

Dumlupınar Mahallesi Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi Güleker Sokak’ın temizlenmesi ve asfaltlanması hakkında ki soru önergesini de cevaplayan Belediye Başkanı Kocaman “Bizde yakından takip ediyoruz. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımıza bilgi verildi. Şuanda orada asfaltlama ve parke çalışmalarına başlanıldı. Battı-Çıktı hakkında ise orada ki şantiye kısa zamana kadar kullanılıyordu. Orada ki sorunun çözülmesi noktasında hemşehrilerimizle aynı fikirdeyim. Proje Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. Resmi yazışmalar sonrasında gereken müsaade alındı. Bu durum üzerinden Büyükşehir Belediyemizle istişarelerimize başladık. Sorunun farkındayım. Kısa sürede birlikte çözüme kavuşturacağız. Temas ettiğiniz için teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

BİLİRKİŞİ HEYETİ OLUŞTU

Meclis gündeminde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Maşukiye Mahallesi’nde yapılacak olan kadastro yenileme çalışmasında görev alacak bilirkişi heyetinde Adem Zengin, Sami Toktaş ve Mesut Öçbe yer alması, İşletme Müdürlüğü’nün Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Hizmetlerinde kullanılmak üzere mevcut kamyonetin şartlı hibe olarak kabul edilmesi maddeleri oy birliği ile kabul edildi.

MECLİS SAATİ DEĞİŞTİ

Meclis gündeminde yer alan Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2020-2024 yıllarını kapsayan Stratejik Plan, 2020 Mali Yılı Performans Programı Taslağı ve 2020 Mali Yılı Bütçe Taslağı oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na, havale edilirken, meclis toplantılarının saat 10.00’dan 15.00’e alınması oy birliği ile kabul edildi. Yasa gereği Plan ve Bütçe Komisyonu kararlarının görüşülmesi için Kartepe Belediyesi Ekim ayı ikinci oturumu 15 Ekim 2019 Salı Günü saat 15.00’da yapılmasına oy birliği ile kabul edildi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*