Bursa Uludağ Teleferik Ücret Tarifesi Çalışma Saatleri ve Araç Otopark Ücretleri 2019

Bursa Uludağ Teleferik Ücret Tarifesi Çalışma Saatleri ve Araç Otopark Ücretleri 2019; Bursa Teleferik, Türkiye’nin ilk teleferik hattıdır. 29 Ekim 1963’te açılmıştır. Bursa’nın şehir simgelerinden biri olan Bursa Teleferik aynı zamanda halatlı taşımacılık alanında 9 km yatay uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun teleferik hattıdır. İstasyonlarında bulunan eğlence merkezleri ve alışveriş dükkanları ile aynı zamanda bir yaşam merkezidir. Bünyesinde 4 istasyon barındıran Bursa Teleferik ilk istasyon olarak Güney Bursa’da yer alan Yıldırım ilçesine yakın olan Teferrüç Mahallesi’ndeki Teferrüç istasyonundan kalkmakta ve Uludağ’daki oteller bölgesine ulaşmaktadır. 2014’te İtalyan şirket Leitner Ropeways tarafından altyapısı yenilenen teleferik hattı Teleferik Holding A.Ş. tarafından işletilmektedir.

Geçtiğimiz yıllarda baştan aşağı yenilenen, Sarıalan’dan ikinci oteller bölgesine yeni hat ilave edilen Bursa Uludağ Teleferiği Uludağ Oteller bölgesine en kolay ulaşım aracı oldu. Artık Teferrüç semtinden teleferiğe binip, İkinci Oteller bölgesine yalnızca Sarıalan’da aktarma yaparak ulaşabiliyorsunuz.

Uludağ Teleferik Çalışma Saatleri

Hafta içi: 08:00-20:00
Hafta sonu: 08:00-20:00

Uludağ Teleferik Ücret Tarifesi

Gidiş Dönüş Tam 48 TL
Gidiş Dönüş ÖğrenCİ 35 TL

Gidiş Dönüş Turist 95 TL
Gidiş Dönüş Turist Çocuk 80 TL

1-Bursa Teleferik Teferrüç İstasyonu’ndaki dijital bilet sistemi kullanılan gişelerden biletlerinizi temin edebilirsiniz.

2-Online bilet satışımız henüz bulunmamaktadır.

3-2012 ve öncesinde doğanlar için fiyat tarifesi uygulanmaktadır.

Uludağ Teleferik İstasyonları

Toplamda 4 istasyon bulunmaktadır. İki istasyon arası en uzak mesafe Sarıalan ile Oteller Bölgesi arasında yer almakta ve 4212 metredir.

Teferrüç İstasyonu: Merkez istasyonu, otomasyonla yönlendirilen sistemi, 240 araçlık otoparkı, 70 kişilik şirket ekibinin idari bölümleri, eğlence dükkanları, yürüyen merdiveni, geniş yolcu kabul salonu ile konuklarına profesyonel hizmet sunuyor.

Teferrüç İstasyonu Otopark ücreti

20 dakika ücretsiz
Otomobil 1 saat 7 TL, aşan her saat 5 TL
Otomobil günlük 32 TL
Otobüs ve minibüs 1 saat 25 TL, aşan her saat 7 TL
Otobüs ve minibüs günlük 60 TL

 Kadıyayla İstasyonu: Tesis yapılanması hala devam etmektedir. Piknik alanları bulunmaktadır.

Sarıalan İstasyonu: Yıllarca teleferiğin son istasyonu olan Sarıalan; Kurbağa Kaya (Oteller) İstasyonu’nun açılması ile ara istasyon konumuna geçti. Muhteşem panoramik manzaralar sunan Sarıalan istasyonunda, Teleferik tesisi içinde de birçok yenilik yapıldı.

Kurbağa Kaya Oteller İstasyonu: Son istasyon olan Kurbağa Kaya (Oteller) Aralık 2014’te açıldı. Oteller İstasyon Tesisi ise; 2016 yılında tam faaliyete geçerek dev bir tesis olarak hizmet vermeye başladı.

Türkiye Teleferik Haritası

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*