2020 FIVB Kar Voleybolu Dünya Turu Erciyes Etabı’nın Tanıtım Toplantısı Yapıldı

2020 fivb kar voleybolu dunya turu erciyes etabinin tanitim toplantisi yapildi
2020 fivb kar voleybolu dunya turu erciyes etabinin tanitim toplantisi yapildi

Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından 12-15 Mart 2020 tarihlerinde, Kayseri’nin ev sahipliğinde Türkiye’de ilk kez Erciyes Kayak Merkezi’nde ilk kez organize edilecek 2020 Kar Voleybolu Dünya Turu’nun tanıtım toplantısı Ankara’da yapıldı.

Toplantıya, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkan Vekili Alper Sedat Aslandaş, Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Murat Cahid Cıngı, Kar Voleybolu Kadın Milli Takımı sporcularından Bahanur Gökalp ve Simge Yalçın katıldı.

TVF Başkan Vekili Aslandaş yaptığı konuşmada, kar voleybolunun son yıllarda kış sporları içinde giderek önemli bir yer edindiğini belirterek “Yeni bir disiplin olan kar voleyboluna ilişkin ilk planlamalarımızı ‘Voleybol Her Yerde’ sloganıyla 2016 yılında gerçekleştirdik. Bu çerçevede milli takım düzeyinde çalışmalar yapan takımlarımız oluşturuldu. Tanıtım ve sporcu desteğinin sağlanması amacıyla ülkemizde uluslararası organizasyonlar yapmaya başladık. Erciyes’te bu kez bir üst basamak olan çok önemli bir dünya organizasyonu düzenleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Türkiye olarak daha önce Kayseri Erciyes’te üç kez Kar Voleybol Avrupa Kupası’nın yapıldığını hatırlatan Aslandaş; “Bu yıl bir üst kademe olan, Dünya’nın birçok ülkesinden katılımların olacağı Dünya Turu’na 12 – 15 Mart 2020 tarihleri arasında ev sahipliği yapacağız. Kar voleybolu, Avrupa ve Dünya’da gelişim göstermeye devam ediyor. Çok yakın bir zamanda da Kış Olimpiyatları’nda yerini alarak olimpik bir branş haline gelecek. Türkiye olarak 2019 yılında Arjantin’de düzenlenen Dünya Turu Bariloche Etabı’nda FIVB tarafından özel davet alarak mücadele ettik. Türkiye olarak Avrupa ve Dünya’da kar voleybolu turlarının sürekli olarak düzenleyen 6 ülkeden bir tanesi konumundayız. Türkiye’de kış sporlarının merkezi haline gelen Erciyes, kar voleybolunun da merkezi haline geliyor. Erciyes’te düzenlediğimiz organizasyonların ardından Erciyes A.Ş, kar voleybolu kortlarını muhafaza ederek, üniversiteler ile esnaflar arası turnuvalar düzenleyerek faaliyetleri sürdürmeye devam ediyorlar. Buradan kendilerine teşekkür ediyoruz. Türkiye’de düzenlediğimiz Avrupa Turu etaplarının final karşılaşmaları TRT Spor ekranlarından sporseverler ile buluşmuştu. Dünya Turu etabı da TRT Spor ekranlarından yayınlanacak. Buradan TRT Spor ailesine bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

Binlerce yıldır bölgenin simgesi olmuş Erciyes Dağı’nda, 1960 yılından beri kış sporları yapıldığını vurgulayan Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı ise; “2012 yılından beri yönetimini yaptığımız, her türlü altyapıya sahip, dünyanın dört bir yanından yabancı turist çeken Erciyes Kayak Merkezi’nde, Kar Voleybolu Dünya Turu’na ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyacağız” diye konuştu.

Kar Voleybolu Kadın Milli Takım Sporcusu Bahanur Gökalp “Kar voleybolu son derece keyifli ve eğlenceli bir spor dalı. Dışarıdan bakıldığı zaman kar üzerinde oynamak zor gibi görünse de biz çok keyif alarak oynuyoruz. Daha önce Erciyes’te Avrupa Turu’nda elde ettiğimiz bir üçüncülüğümüz var. Umuyoruz ki Dünya Turu’nda da kürsüde yer alarak madalya kazanacağız” dedi.

Kar Voleybolu Kadın Milli Takım Sporcusu Simge Yalçın da ‘”2019 yılından beri Kar Voleybolu Milli Takımı’nda yer alıyorum. Ülkemiz yaz ve kış sporları için oldukça elverişli bir iklime sahip. Daha önce Avrupa Turu’nda elde ettiğimiz dereceler var. Ülkemizde düzenlenen bu organizasyonda kürsüye çıkarak madalya kazanmak istiyoruz. Kar Voleybolu yeni ve her yıl mücadelenin arttığı bir dal olmaya başladı. Önce Avrupa’da başlayan bu oluşum, artık Dünya çapında yapılmaya başlandı. Erciyes’te yapılacak bu ilk Dünya Turu’nda yer alacağımız için heyecanlıyız”. şeklinde konuştu.

Haberin detayı ve fotoğraflar için tıklayınız: 2020 FIVB Kar Voleybolu Dünya Turu Erciyes Etabı’nın Tanıtım Toplantısı YapıldıRayHaber | RaillyNews

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*