2020 Yılında Google En Çok Aranan Kelimeler Yılın Arama Trendleri

google en cok aranan kelimeler
google en cok aranan kelimeler

2020 Yılında Google’da En Çok Aranan Kelimeler Yılın Arama Trendleri için bu haberimizi mutlaka okumalısınız. Google, Türkiye’de ve dünyada 2020 yılının arama sonuçlarında öne çıkan trendleri açıkladı. 2020 yılında Google’da en çok neler arandı? 2020’de en çok neleri merak ettik?

Ünlü arama motoru Google, 2020 yılı arama trendlerini paylaştı. Google’un yükselen arama trendlerini içeren listesinde, Türkiye’de en çok EBA kelimesi arandı. Dünyada ise Google’da en çok koronavirüs ve ‘neden’ kelimesi ile başlayan aramalar yer aldı. “Yılın Arama Trendleri 2020″nin Türkiye’de farklı kategorilerden oluşan yükselen arama trendleri listelerinin ilk sıralarında Genel kategoride EBA, İsimler kategorisinde Fahrettin Koca, Tarif kategorisinde ekmek yer aldı.

Türkiye’de 2020’da Yükselen Genel aramalarında zirvede yer alan EBA’yı sırasıyla Dolar Kaç TL, Corona Virüsü, Deprem, Zoom, HES Kodu Alma, Kandilli Rasathanesi, Sokağa Çıkma Yasağı, Sağlık Bakanlığı, ABD Seçimleri aramaları takip etti.

2020’de Yükselen Aramalar İsimler kategorisinde Türkiye’de ilk sırada yer alan Fahrettin Koca’yı ise sırasıyla berat albayrak, Ebru Şallı, Ellen Page, Alaattin Çakıcı, Fatih Terim, Lütfi Elvan, Sercan Yıldırım, Halil Sezai ve Nihat Hatipoğlu takip etti.

Google’da diziler kategorisinde ise en çok Sadakatsiz merak edildi. Türkiye’de en çok aranan Diziler kategorisinde zirvede yer alan Sadakatsiz’i Mucize Doktor, Masumlar Apartmanı, Sen Çal Kapımı, Alev Alev, Kırmızı Oda, Bay Yanlış, Manajerimi Ara, Bir Başkadır ve Aşk 101 takip etti. Aramaların tamamını yerli diziler oluşturdu.

2020’nin Yükselen Aramalar Nasıl kategorisinde ilk sırada yer alan HES Kodu Nasıl Alınır’ı, Zoom Programı Nasıl Kurulur, 1000 TL Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır, Uzaktan Eğitim Nasıl Oluyor ve Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlenir, E devlet Maske Başvurusu Nasıl Yapılır, Seyahat İzni Nasıl Alınır, Öksürük Nasıl Gider, Zeytin Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır, Eczaneden Maske Nasıl alınır takip etti.

2020’nin Tarif kategorisinde ilk sırada Ekmek yer aldı. Ekmeği, Pide, Aşure, Çökertme Kebabı, Ramazan Pidesi, İzmir Bombası, Lahmacun, Güllaç Tatlısı, Ezogelin ve Kalburabastı takip etti.

Kaybettiklerimiz kategorisinde ilk sırada Kobe Bryant yer alırken, Pınar Gültekin, Nur Yerlitaş, Aytaç Yalman, Aleyna Çakır ve Maradona yer aldı.

Dünyada 2020’de Yükselen Genel Aramalar da ise, ‘neden’ kelimesiyle başlayan aramalar yapıldı. Koronavirüs ilk sırada yer alırken, seçim sonuçları, gökyüzü neden turuncu, Kobe Bryant, koronavirüs güncellemesi, empati neden önemlidir, koronavirüs belirtileri, Joe Biden, Hindistan, Yeni Zelanda, Adı neden covid-19, NBA neden ertelendi, okullar neden kapalı, Avustralya neden yanıyor, siyahların hayatı neden önemlidir, demokrasi neden önemlidir, insanlar neden hayal eder ise listedeki diğer aramaları oluşturdu.

Türkiye – Genel
*EBA
*Dolar kaç TL
*Corona virüsü
*Deprem
*Zoom
*HES kodu alma
*Kandilli Rasathanesi
*Sokağa çıkma yasağı
*Sağlık bakanlığı
*ABD seçimleri

Türkiye – Nasıl
*HES kodu nasıl alınır
*Zoom programı nasıl kurulur
*1000 tl yardım başvuru nasıl yapılır
*Uzaktan eğitim nasıl oluyor
*Bağışıklık sistemi nasıl güçlenir
*Edevlet maske başvuru nasıl yapılır
*Seyahat izni nasıl alınır
*Öksürük nasıl gider
*Zeytin yaprağı çayı nasıl yapılır
*Eczaneden maske nasıl alınır

Türkiye – Tarifler
*Ekmek
*Pide
*Aşure
*Çökertme kebabı
*Ramazan pidesi
*İzmir bombası
*Lahmacun
*Güllaç tatlısı
*Ezogelin
*Kalburabasti

Türkiye – Diziler
*Sadakatsiz
*Mucize Doktor
*Masumlar Apartmanı
*Sen Çal Kapımı
*Alev Alev
*Kırmızı Oda
*Bay Yanlış
*Menajerimi Ara
*Bir Başkadır
*Aşk 101

Türkiye – Kişiler
*Fahrettin Koca
*Berat Albayrak
*Ebru Şallı
*Ellen Page
*Alaattin Çakıcı
*Fatih Terim
*Lütfi Elvan
*Sercan Yıldırım
*Halil Sezai
*Nihat Hatipoğlu

Türkiye – Kaybettiklerimiz
*Kobe Bryant
*Pınar Gültekin
*Nur Yerlitaş
*Aytaç Yalman
*Aleyna Çakır
*Maradona
*Ares Özdemir
*Cemil Taşçıoğlu
*Seyfi Dursunoğlu
*Emre Gönlüşen

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*