Afyonkarahisar Kalesi Teleferik Projesi İhaleye Çıkacak

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İdlip’te rejim unsurları tarafından yapılan saldırı sonucu şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı; yaralanan askerlerimize acil şifalar diledi.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Başkanlığında bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantıda Belediyemiz İtfaiye ve Zabıta Personeline 2020 Yılında verilecek fazla mesai ücretinin tespiti hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi.

KATILIM PAYI ALINIP ALINMAYACAK

Toplantı, Bayındırlık ve İmar Komisyon Raporlarının görüşülmesiyle başladı. Trafik Komisyon Raporlarının görüşülerek komisyondan geldiği şekliyle kabul edildiği toplantıda ilgili müdürlüklerden gelen tekliflerin görüşülmesine geçildi.

Güvenevler Mahallesi, 1839 Ada, 1 Parselin bulunduğu alanda, , Çetinkaya (Selçuklu) Mahallesinin güneyinde kalan bölgede, ilimiz Merkez, Esentepe Mahallesi, 4276 Ada, 1 Parselin bulunduğu alanda ve Çetinkaya (Selçuklu) Mahallesi, 1070 Ada, 1 Parselin bulunduğu alanda imar plan tadilatı yapılması hakkında teklifleri oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda ‘yol ve kaldırım harcamaları için vatandaşlarımızdan katılım payı alınıp alınmayacağı’ hakkındaki teklif, Meclis Üyeleri’nin oy birliğiyle ‘katılım payı alınmaması’ yönünde kabul edildi.

TELEFERİK PROJESİ İHALEYE ÇIKACAK

Mülkiyeti Belediyemize ait, Afyonkarahisar Merkez, Kayadibi Mahallesi, 341 Ada, 7 Parsel üzerinde bulunan binanın muhtarlık hizmetleri için ayrılan kısmının Kayadibi Mahalle Muhtarlığına bedelsiz tahsis edilmesi, tahsis şartlarının belirlenmesi için Belediye Encümenine yetki verildi. Kent Konseyinin (düğünlerde ve asker gecelerinde havai fişek atılmaması, reklam panolarında Türkçe isimlerin kullanılması) gibi benzeri konularda tavsiye niteliğinde aldığı kararlar oy birliği ile kabul edildi.

Afyonkarahisar Kalesi’ne yapılacak Teleferik Tesisi ile Afyonkarahisar Kalesi Çevre Düzenleme Projesi kapsamında bulunan teleferik alt istasyonu bölgesindeki günübirlik ve ticari tesislerin yapımı ve 25 yıl süre ile işletilmesi işinin 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa göre üst kullanım hakkı karşılığında ihale edilmesi, bu hususta Belediye Encümeni’ne yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*