Birlikte Başaracağız!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu “birlikte başaracağız” dedi, İstanbulluları, özellikle yaşlı vatandaşları evlerinde kalmaya davet etti. İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü de başkanıın sözlerini otobüslerin alınlıklarına yazdı: Birlikte Başaracağız!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, öğle saatlerinde Üsküdar’da gerçekleştirdiği etkinliğin ardından, çalışmalarını sürdürmek üzere Saraçhane’deki merkez binaya geçti. İmamoğlu, kurmaylarıyla telekonferans yöntemiyle yaptığı toplantıların ardından, kameraların karşısına geçti. İmamoğlu, sosyal medya hesaplarından ve İBB TV’den canlı yayınlanan konuşmasında İstanbul halkına önemli mesajlar verdi. “Bugün, İSKİ’nin Üsküdar için son derece önemli bir yatırımını yerinde görmek için, kimseye haber vermeden Üsküdar’a gittim. Sokaklar her zamankinden daha tenha olsa bile, yine de azımsanmayacak kadar insan vardı. Bu, tümüyle yanlış. Bunu yapmayın. Balkonunuzda oturun. Camlarınızı açın, evinizi havalandırın. Dışarıya çıkıp, özellikle toplu alanları yoğunlaştırarak, birbirimizi çok büyük bir tehdit altına sokuyoruz. Özellikle 60 yaş ve üstü kıymetli yaş almış hemşehrilerim; lütfen sözlerimize kulak verin.”

“ÇOCUKLAR, EVDE SIKILDIĞINIZI TAHMİN EDİYORUM”

“Ayrıca sevgili çocuklar; evde sıkıldığınızı tahmin ediyorum. Oyun oynamak tabii ki hakkınız ama derslerimizi de ihmal etmeyelim. Bol bol kitap okuyalım. Bir süre anaannelerimize, dedelerimize sarılmayalım. Bu hem sizin hem onların sağlığı için çok önemli. İstiyoruz ki, bugün üzülmeyelim. ‘Birlikte başaracağız’ dedik. Birlikte başarmak için; birlikte çalışmalı, birlikte gayret göstermeliyiz. Evet; bir müddet yaş almış hemşehrilerim evde sıkılacaklar. Ama ne olur şu günler bizi üzmesin, maksimum tedbir alalım. Şimdilik lütfen evde kalın. Hepinizi çok seviyorum. Allah hepimizi korusun. Ellerinizden öpüyorum büyüklerimiz. Hepinize selam ve sevgiler. Gençlere mesajlarım alındı diye düşünüyorum. Çocuklar, hepinizin gözlerinden öpüyorum. Hepinize sağlıklı günler dilerim. Birlikte başaracağız.”dedi.

İBB Başkanı Erkem İmamoğlu’nun “birlikte başaracağız” mesajının ardından harekete geçen İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü, filosundaki otobüslerin alınlıklarında “Birlikte Başaracağız!”mesajını yayınladı. Uygulama zamanla Özel Halk Otobüsleri’nde de yaygınlaştırılacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*