Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu Kınalı-Odayeri Kesimi Açılış Törenine Katıldı

Kuzey Marmara Otoyolu Kınalı-Odayeri Kesimi’nde Kınalı ile Çatalca Kavşakları arasındaki 29,4 km Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 8 Mart Pazar günü hizmete açıldı. Kınalı gişelerinde yapılan törene Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, milletvekilleri, bürokratlar ve İstanbullular katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Türkiye’nin gurur abidelerinden olan 400 kilometre uzunluğundaki Kuzey Marmara Otoyolu’nun yeni bir bölümünü daha hizmete açtıklarını söyledi. Bugüne kadar otoyolun Odayeri-Paşaköy, Paşaköy-Mecidiye, Hüseyinli-Kömürlük, Yassıören-Odayeri, Kurtköy-Liman Bağlantı Yolu, Çatalca-Yassıören, Liman Kavşağı ve Sevindikli Kavşağı Kesimlerini trafiğe açtıklarını; otoyolun bu kesiminin 3 viyadük, 12 köprü, 14 alt geçit, 9 üst geçit, 51 menfez, 2 tünel ve 2 kavşaktan oluştuğunu hatırlatan Erdoğan, “Böylece dünyanın en büyük metropollerinden İstanbulumuz’un trafik yükünü önemli ölçüde azalttık. Bugün ise Kuzey Marmara Otoyolu’nun 29,5 kilometre uzunluğundaki Kınalı-Çatalca kesimini sizlerin hizmetine sunuyoruz.” dedi. Sözlerine, “Yol medeniyettir, su medeniyettir” diye devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sadece bitirdiğimiz yollar bile Türkiye’nin nereden nereye geldiğini somut olarak ispatlıyor.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M.Cahit Turhan, Türkiye’nin aydınlık yarınlarını imar ve ihya etmek için çalıştıklarını ifade ederek, “İstanbul’un trafiğine önemli bir rahatlık sağlayacak olan Kuzey Marmara Otoyolu Projesi, 400 km uzunluğunda, 4 gidiş 4 geliş olarak inşa edildi. 2013 yılında yapımına başladığımız yolumuzu 30 Ağustos 2016 yılından sonra kesim kesim trafiğe açtık. Bugün açacağımız Kınalı Kavşağı ve Çatalca Kavşağı arasında olan 29 km’lik kesim ile toplam 286 km’si hizmete girmiş oldu. Kalan 112 km’sini de bu yılın sonuna kadar hizmete açmayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Turhan; bu kesimin hizmete girmesiyle birlikte doğu ve batı istikametindeki komşu illerden, sınır kapılarımızdan gelen transit trafik İstanbul şehir içine girmeden geçme imkanına sahip olacağını, transit trafik yolunun 18 km kısalarak daha ekonomik bir ulaşım imkanı sunacağını sözlerine ekledi.

17 yılda yapılan yatırımların 183 milyar lirasını oluşturan Yap-İşlet-Devret Modeli dev projelerden biri olan Kuzey Marmara Otoyolu’nun ülkemizin aydınlık geleceğine vurulmuş bir mühür olduğunu vurgulayan Bakan Turhan, her projede olduğu gibi bu projenin de gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini sunarken otoyolun İstanbullu’ya, vatana ve millete hayırlı olmasını diledi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*