Derbent Tren İstasyonu İçin Bir Eylem Daha

Derbentliler bir kez daha tren istasyonun faaliyete geçmesi için eylem yaptı. Yapılan eylemde konuşan Derbent Mahalle Muhtarı Erdal Baş, “Eğer bu tren burada durmazsa hızlı tren de buradan geçmeyecek” dedi.

Haydarpaşa-Bağdat Demiryolu Hattı’nın 150 yıldır faaliyette olan tarihi Derbent Tren İstasyonu, sinyalizasyon çalışması nedeniyle aylar önce kapatılmıştı. TCDD geçen yıl istasyonun 2 Mayıs’ta açılacağına dair pankart asmıştı fakat istasyon hala açılmadı. Derbent Mahalle Muhtarı Erdal Baş, tarihi Derbent Tren İstasyonu’nun banliyö tren hattı sinyalizasyon çalışmaları nedeniyle geçen yıl 2-18 Mayıs tarihleri arasında ikinci kez kapatılacağını belirtmişti. 2019 Aralıkta açılacağı belirtilen tren istasyonu açılmayınca Derbent Ahmet Lütfü Arat Bulvarı üzerindeki tren garı binası önünde toplanan vatandaşlar tren istasyonunun açılmamasına tepki gösterdi.

YOĞUN KATILIM OLDU

Gar binası önünde düzenlenen eyleme CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı, CHP Kartepe İlçe Başkanı Tevfik Mayda, Derbent Mahalle Muhtarı Erdal Baş, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız, CHP Kartepe Belediye Meclis Üyesi, CHP Kartepe Eski Başkanı Cumhur Karakadılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘BEDELİNİ ÖDETTİRİRİZ’

Eylemde konuşan Derbent Mahalle Muhtarı Erdal Baş, “Eğer bu tren burada durmazsa hızlı tren de buradan geçmeyecek. Bu tren gitsin Pamukova’dan geçsin. Bunun altında herkes kalır. TCDD Müdürüne söylüyorum. Bu treni burada durdur, bunun bedelini ağır ödersin. Buradan Derbent’in muhtarı olan bir kardeşiniz olarak söylüyorum, sakın ha Derbent’te durağı kaldırmak gibi bir şey aklınızdan geçmesin. Bunun bedelini hepinize ödettiririz” diye konuştu. (ÖzgürKocaeli)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*