Samsun Amisos Tepesi Teleferik Hattında Bakım Çalışması Yapılacak

Samsun ‘da Amisos Tepesi’nden bulunan telefetik, bakıma alınacağından dolayı bir süre hizmet veremeyecek.

SAMULAŞ tarafından yapılan açıklamada; “Batıbark Amisos Tepesi arazında hizmet veren teleferik hattında yaz dönemine girmeden bakım çalışması başlatılacak. 09.03.2020 tarihinde başlanacak olan bakım süreci 04.04.2020 tarihinde sonlanacak.. Bu süre zarfı içerisinde işletme kapalı olacak.

Yapılacak olan bakım çalışmalarında, alt ve üst istasyonlardaki hidrolik ve mekanik sistemlerin ağır bakımları ile birlikte taşıyıcı direklerdeki makara grupları ve hareketli ekipmanlar bakımdan geçirilecek.

Alt ve üst istasyonlarda fiziki düzenlemeler yapılacak. Teleferik kabinlerinin kontrolleri ve bakımları tamamlandıktan sonra giydirmeleri yapılacak.

Yapılacak çalışmalarda hedeflenen, yaz döneminde şehrimizi ziyaret edecek olan yerli ve yabancı turistler ile birlikte sevgili Samsun halkına güvenli bir hizmet vermeyi sağlamak olacaktır ” denildi.

Etna Dağı'ndaki Teleferik Her Gün Doğayla Mücadele Ediyor - TeleferikHaber
GENEL

Etna Dağı’ndaki Teleferik Her Gün Doğayla Mücadele Ediyor

İtalya’nın simge doğal alanlarından biri olan Etna Dağı, her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlarken, dağın zirvesine ulaşımı sağlayan teleferik hattı da sıra dışı koşullar altında faaliyet göstermeye devam ediyor. Avrupa’nın en aktif yanardağlarından biri üzerinde hizmet veren teleferik sistemi, lav akıntıları, volkanik gazlar, yüksek sıcaklık ve sert rüzgarlarla mücadele ederek turistleri 🚡