SATSO Başkanı Altuğ ’TÜRASAŞ Merkezinin Sakarya’da Kalmasını Bekliyoruz’

Geçtiğimiz günlerde, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi’nin bağlı ortaklıkları olan Türkiye Vagon Sanayi (TÜVASAŞ), Türkiye Lokomotif Motor Sanayi (TÜLOMSAŞ) ve Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi (TÜDEMSAŞ)’ın birleştirilmesiyle Türkiye Raylı Sitem Araçları Sanayi Anonim Şirketi (TÜRASAŞ) kuruldu. TÜRASAŞ’ın merkezi Ankara’da bulunacak.

TÜRASAŞ’I KAYBETMEK İSTEMİYORUZ

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, üç kurumun birleştirilerek tek merkezden yürütülecek olmasının güç birliği anlamında memnuniyet verici olduğunu ancak ilimizin önemli bir firmasının merkezinin Sakarya’dan alınıp Ankara’ya taşınmasını aynı sevinçle karşılamadıklarını ifade etti.

Başkan Altuğ şunları dile getirdi: “Türkiye Vagon Sanayi (TÜVASAŞ), Sakarya’nın yerli ve milli üretim anlamında önemli firmalarından biridir. İSO ilk 500 Sanayi Kuruluşu arasında yer alan, ilimiz ekonomisine ciddi katma değer sağlayan büyük bir sanayi kuruluşumuzun benzer alanlarda faaliyet gösteren iki firma ile birleşerek gücünü katlaması memnuniyet vericidir.

Ancak ilimiz ekonomisinde önemli bir payı olan TÜVASAŞ’ın merkezinin Ankara’ya alınmasını; vergi iadesi gelirlerimizin daha da düşeceğinden dolayı olumlu karşılamadığımızı özellikle belirtmek isterim.

İLİMİZ İÇİN BİR KAYIP

SATSO ve Sakarya iş dünyası temsilcileri olarak vergi iadeleri konusunda ilimizin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için gayret ederken şu anda TÜVASAŞ’ın merkezinin taşınması gelir kaybımızın daha da artmasına neden olmuştur.

Büyük sanayi kuruluşlarımızın vergilerini ilimize ödemeleri, merkezi Sakarya’da olmayan firmalarımızın merkezlerini Sakarya’ya taşımaları için uğraşırken böyle bir kayıpla karşılaşmak üzücü.

TÜRASAŞ firmamızın ilimizde faaliyet gösterdiği gibi merkezinin de ilimizde olmasını tercih ederiz. İlimize ekonomik anlamda katkıları olan firmalarımızı kaybetmek istemiyoruz.

Her anlamda üreten bir il olarak, devletin KDV iadelerinden illere verdiği payın her geçen gün azalması konusundaki mağduriyetimizin Sayın Cumhurbaşkanımız nezdinde çözümünü de bir kez daha talep ediyoruz.

Gerek siyasi gerek ekonomik açıdan ülke menfaatlerine hizmeti önceleyen bir il olarak TÜRASAŞ firmamızın merkezinin Sakarya’da kalmasını da bekliyoruz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*