InnoTrans Demiryolu Fuarı Ertelendi

InnoTrans Demiryolu Fuari Ertelendi
InnoTrans Demiryolu Fuarı Ertelendi

Eylül ayında Berlin’de de yapılması planlanan Innotrans demiryolu teknolojisi fuarı ertelenecek. Berlin Senatosu, yeni korona virüsünün yayılmasını engellemek için 24 Ekim’e kadar Salı günü 5.000’den fazla katılımcıyla yapılabilecek olayları yasaklamıştı. Korona virüsü kısıtlamaları yüzenden, organizatörler Eylül ayında Berlin’deki Messe Berlin’de yapılacak olan fuar hakkında çeşitli toplantılar yaptılar. Bu toplantılarda alternatif çözümler tartışıldı. Ancak fuar, performans şovunun nasıl yapılacağını ve internete taşınıp taşınmayacağını Salı günü açıklayacak.

InnoTrans Hakkında

InnoTrans, iki yılda bir Berlin’de düzenlenir ve demiryolu alanında uluslararası en önemli fuardır. Son düzenlenen fuarda, 149 ülkeden gelen 153.421 profesyonel ziyaretçi, 61 ülkeden gelen ve ürünlerini sergileyen 3.062 firmanın global demir yolu sanayisindeki yenilikçi ürünleri hakkında bilgi alma fırsatı buldu. InnoTrans’ın beş fuar segmentinin arasında Railway Technology, Railway Infrastructure, Public Transport, Interiors ve Tunnel Construction yer almaktadır. InnoTrans’ın organizatörü Messe Berlin’dir.

İklim dostu ulaşım çözümleri, yaklaşmakta olan InnoTrans’ın ana temalarından biri olacaktır. Otobüsle veya trenle seyahat edenler kendi araçlarıyla seyahat edenlere göre üçte iki daha az CO2’ye neden olmaktadır. Alman sürücülerin sadece yüzde biri arabalarından vazgeçip toplu taşıma hizmetlerinden yararlanırsa, Almanya yılda bir milyon ton daha az karbondioksite maruz kalacaktır. Demiryolu teknolojisinin önde gelen ticaret fuarı olan InnoTrans, bu önemli konuyu ele almakta ve açılış etkinliği „The Future of Mobility in times of climate change (“İklim Değişikliği Zamanlarında Mobilitenin Geleceği” ) başlığıyla, katılımcıların, uzman ziyaretçilerin, derneklerin ve siyaset çevrelerinin aralarında geleceğe yönelik fikir alışverişlerinde bulunabilmeleri için bir alan sunmaktadır. Geleceğe yönelik bu fikir alışverişi, özellikle InnoTrans 2020’de yeniliklerini sunan sayısız yeni uluslararası katılımcıdan yararlanmaktadır.

İlk kez, Daimler AG’nin Avrupa’daki en büyük yan kuruluşu olan ve elektromobilite BYD’deki Çin pazar lideri olan Evobus, elektrikli otobüslerini InnoTrans’taki uluslararası izleyici kitlesine sunacaktır. Otobüs Ekranındaki, e-otobüslerini sergileyecek diğer katılımcılar arasında VDL Otobüs ve Antrenör, Ebusco, E-Otobüs Kümesi, Ferrovie dello Stato, K-Otobüs ve Ziehl-Abegg bulunmaktadır.

InnoTrans Direktörü Kerstin Schulz, şunu demiştir: “Uluslararası ve yenilikçi katılımcılarla InnoTrans geleceğe yönelik bir platform olarak hareket ediyor ve birlikte mobilite zorluklarının üstesinden gelmek için bir alan sunmaktadır. Özellikle, büyük uluslararası talep ve çok sayıda yeni uluslararası katılımcının fuara kayıt olması, InnoTrans’ın mobilite sektöründe bilgi alışverişi için sunduğu katma değeri göstermektedir”.

InnoTrans 2020’deki yeni bir özellik, InnoTrans’ın tamamlayıcı mobilite hizmetleri sunmaya odaklandığı Mobility +’dır. Mobility +, “Segmentes Public Transport” (“Toplu Taşıma Segmenti”) kapsamında, herseyin “Shared Mobility, Combined Mobility” ayrıca dijital mobilite platformları etrafında döndüğü yeni bir konudur. Yeni konu alanına olan ilgi giderek artmaktadır. Fuara ilkin, ViaVan, cantamen, MotionTag ve ZEITMEILEN gibi tanınmış katılımcılar katılılacakdır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*