İzmit 42 Evler Tren İstasyonu Durak Çalışması Sürüyor

TCDD Genel Müdürlüğü tarafından İzmit 42 Evler bölgesinde yıkılan eski tren istasyonu durağının yerine yeni durak yapımı çalışmaları sürüyor. Ayrıca Adapazarı Arifiye-İzmit-Pendik arası yapılan ikinci banliyö tren hattının düzenlemesi de devam ediyor.

ESKİSİ YIKILDI, YENİSİ YAPILIYOR

Özgürkocaeli‘den Cemalettin  Öztürk’ün haberine göre; “Adapazarı Arifiye-İzmit ve Pendik arasında sefer yapacak banliyö treninin kullanacağı yeni hat üzerinde 42 Evler Tren İstasyonu da bulunuyor. TCDD Genel Müdürlüğü, yeni hatları yaptıktan sonra hat üzerinde bulunan eski istasyon duraklarını yıkıp yenilerini yapma kararı almıştı. Geçmişte uzun yıllar kullanılan 42 Evler Tren İstasyonu eski durağı yıkıldı. Şimdi yeni istasyon durağı yapım çalışmaları sürüyor.

UZUN YILLAR ATIL DURUMDA KALDI

42 Evler Tren İstasyonu uzun yıllardır kullanılmadığı için atıl bir vaziyetteydi. TCDD Genel Müdürlüğü, yeni istasyon yapmak için ihale açmış, ihaleyi Ankaralı Abu İnşaat firması kazanmıştı. Firma, 20 Şubat tarihinde çalışmalara başladı. Banliyö tren hattı için mevcut bulunan eski durak yerleri şimdi yıkılıyor, zemin güçlendirme ve hafriyat çalışması yapılıyor. 10 işçinin çalıştığı 42 Evler bölgesindeki yeni durak çalışmasının bu yılın sonunda bitirilmesi öngörülüyor.

İKİNCİ BANLİYÖ TREN HATTI YAPILDI

Geçmiş dönemlerde İzmitli vatandaşlar Haydarpaşa ve Adapazarı arasında banliyö trenlerini kullanabiliyorlardı. İlimizdeki duraklarda birçok durak yer alır ve gün içerisinde binlerce yolcu seyahat etme imkânına sahip olurdu. Ekonomik bir seyahat fırsatı sunan banliyö trenlerinin seferleri 2012’de Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin devreye sokulmasıyla durdu. 2015’te banliyö tren seferleri yeniden başladı. 2015 yılında tek hat üzerinden tekrar açılan Adapazarı Arifiye-İzmit-Pendik arası çalışan banliyö tren hattına yeni bir hat eklenerek hat sayısı ikiye çıkarılmıştı. Koronavirüs nedeniyle şimdi tren seferleri durduruldu, ancak hayat yeniden düzene girdiğinde bu banliyö yine çok sayıda kişinin ulaşımında kurtarıcı olacak.

evler tren istasyonu durak calismasi suruyor

SÜRÜYOR– Adapazarı Arifiye-İzmit-Pendik arası çalışan banliyö tren hattının ikinci hat çalışması sürüyor.

evler tren istasyonu durak calismasi suruyor

İKİNCİ HAT YAPILIYOR– Yüksek Hızlı Tren hattı çalışması nedeniyle üç yıl süreyle durdurulan Adapazarı Arifiye-İzmit-Pendik arası çalışan banliyö tren hattı 2015’te yeniden hizmete açılmıştı. Mevcut hatta paralel ikinci hattın yapımı devam ediyor.

İSTASYON YENİLENECEK– İzmit 42 Evler Mahallesi mevkiinde bulunan eski banliyö tren hattı istasyonu yıkılıp yerine yenisi yapılacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*