Trabzon’da Kanuni Bulvarı’nın En Önemli Kısmı Trafiğe Açıldı!

trabzonda kanuni bulvarinin en onemli kismi trafige acildi
trabzonda kanuni bulvarinin en onemli kismi trafige acildi

Avrupa’yı Asya’ya bağlayan ticaret koridorunda önemli bir konuma sahip Trabzon’un artan trafik hacmini rahatlatmak amacıyla yapım çalışmaları devam eden Kanuni Bulvarı’nın 2,4 km’lik kesimi daha hizmete sunuldu.

Çatak-1, Çatak-2, Uğurlu, Aydınlıkevler ve Kireçhane kavşakları ile 360 m’lik Karşıyaka Viyadüğü’nün yer aldığı kesimin tamamlanmasıyla, toplam 28 km uzunluğunda projelendirilen Kanuni Bulvarı’nın 14,5 km’lik bölümü trafiğe açılmış oldu.

Proje kapsamında daha önce, Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki Yıldızlı Kavşağı ile Halit Kobya Kavşağı arasında kalan 4,4 km uzunluğundaki tünelli kesim; paralelindeki 4,3 km uzunluğundaki Stadyum Bağlantı Yolu; Akyazı Köprülü Kavşağı ile Uğurlu Köprülü Kavşağı arasındaki 3,4 km’lik kesim tamamlanarak hizmete sunulmuştu.

2×3 şeritli bölünmüş yol standardındaki proje kapsamında 22 adet köprülü kavşak, 8 adet çift tüp ve 1 adet tek tüp olmak üzere 9 adet tünel ve 31 noktada çift köprü ile 24 no​ktada tek köprü bulunuyor.

Trabzon Şehir Geçişi ile Karadeniz Sahil Yolu trafiğini birbirinden ayıracak Kanuni Bulvarı Projesi ile şehir içi trafiği rahatlayacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*