Yerli Solunum Cihaz Ne Zaman Hastanelere Dağıtılacak?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın öncülük, Sağlık Bakanlığı liderlik etti. BioSys tarafından geliştirilen solunum cihazının ilk prototipi Aselsan ve Baykar işbirliği ile tasarlandı ve test edildi. Arçelik Garage’da geliştirilen cihaz, artık seri üretim için hazır.

Salgınla mücadelede kaybın en aza indirilebilmesi için en önemli ihtiyaçlardan biri solunum cihazı.  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, salgına karşı Arçelik, Baykar, Aselsan ve BioSys firmalarının katılımıyla solunum cihazı seferberliği başlattı. Seri üretim için ilk adımlar hızla atıldı. Corona virüs tedavi süreci için kritik önem taşıyan cihaz, hastaların iyileşme sürecinde büyük rol oynayacak.

Yerli Solunum Cihaz Ne Zaman Hastanelere Dağıtılacak?

Bakan Varank “Bir firmanın pilot olarak uluslararası standartlarda solunum cihazı ürettiğini gördük. Bu girişimimizi Türkiye’deki Baykar, Aselsan, TUSAŞ gibi yüksek teknoloji üreten firmalarla buluşturduk. Seri üretim için hazırlıklara başlandı, Arçelik’i de içine katarak bir konsorsiyum oluşturuldu. Şimdi yüzden fazla mühendis seri üretim için çalışıyor. Hedefleri 15 Nisan’dan itibaren ilk ürünleri teslim etmeye başlamak.”

Nisan ayı sonuna kadar 2 bin, mayıs ayında da 3 bin adet üretim gerçekleştirilmesi bekleniyor. Koronavirüsü kapan binlerce insanın yoğun bakıma alındığı bugünlerde kurumlarımız canla, başla, karşılık beklemeden çalışıyor. Abdi İbrahim mesela koronavirüs tedavisinde kullanılan ilaçlardan birisini üretip bakanlığa hibe ediyor, Arçelik’in ürettiği binlerce solunum cihazları çok yakında hastanelere dağıtılacak.”dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*