Keltepe Kayak Merkezi Kış Sezonuna Hazırlanıyor

Karabük Valisi Fuat Gürel, İl Özel İdaresi ekipleri tarafından Keltepe Kayak Merkezi yolunda başlanan altyapı ve yol genişletme çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı.

Altyapı ve yol genişletme çalışmalarında kullanılacak olan malzemenin seyyar konkasör ile Pirinçlik Mevkiinde bulunan taş ocağından temin edildiğini ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun çalışmalar hakkında Vali Fuat Gürel’e bilgiler verdi.

Keltepe Kayak Merkezi Alt Günübirlik Tesislerinde de incelemelerde bulunan Vali Gürel beraberinde bulanan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven’e otopark alanının genişletilmesi, tuvalet ve mescit yapılması için gerekli çalışmaların yapılarak fizibilite raporlarının hazırlanması talimatını verdi.

Yapılan incelemelerin ardından kısa bir değerlendirmede bulunan Vali Gürel; “Keltepe Kayak Merkezini geçtiğimiz kış sezonunda günü birlik tesisler olarak hizmete aldık, hizmete aldığımız andan itibaren büyük bir rağbet gördü. Kış turizmi açısından bölgemizdeki en yeni tesis olma özelliğini gösterdi, ilimiz dışından ve çevre illerden de misafirler ağırladık. Kayak Merkezinin geçen yıl genişlettiğimiz 4 km’lik yolu İle köy geçişlerinde yapmış olduğumuz duvarlardan dolayı asfalt yapamadığımız 1.5 km’lik, toplamda 5.5 km’lik yolun alt yapısını hazırlayıp asfaltını yapacağız. Özel idare ekiplerimiz yolun alt yapısın hazırlıyor. Bu işler bittiğinde yolun asfaltını yapıp hizmete sunacağız.

Zor günler geçirdiğimiz bu günlerde gerçekleştirdiğimiz bu çalışmayı oldukça önemsiyorum. İl olarak koronavirüs salgını ile bütün gücümüzle mücadele ederken diğer taraftan projelerimizi de takip ediyoruz, üstünde çalışıyoruz. Güçlü bir devletiz, güçlü bir milletiz. Bir taraftan salgınla mücadele ederken bir taraftan da ilimiz genelinde yapılması gereken işleri takip ediyoruz. Kayak Merkezimizi sadece kış turizmi ile ilişkilendirmeyip tüm mevsim boyunca nasıl kullanabiliriz onun da çalışmasını gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda geçmiş sezonda yaşadığımız ve vatandaşlarımız tarafından bildirilen sıkıntıların tekrar yaşanmaması için tedbirler planlıyoruz.

Bu çalışmaları yaparken Bakanlıklar nezdinde ilimizde yapılacak yatırımları takip eden Milletvekillerimize, sahada bu işleri yapan kurum yöneticilerimize ve ekiplerine ve Özel idaremiz yönetici ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Ayrıca Keltepe Kayak Merkezinin yapılmasında, fikir aşamasından bu hale gelmesine kadar emeği geçen Milletvekillerimiz ve yöneticilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. İnşallah elbirliği ile ilimize güzel yatırımları kazandıracağız.” diye konuştu.

Vali Fuat Gürel’in Keltepe Kayak Merkezi ve yolunda gerçekleştirdiği incelemelerde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven eşlik etti.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*