Sarıkamış Kayak Merkezi Zirvesinde Bayraktepe Kafe’nin Temeli Atıldı

Sarıkamış Kayak Merkezi Zirvesinde Bayraktepe Kafe’nin Temeli Atıldı - TeleferikHaber
Sarıkamış Kayak Merkezi Zirvesinde Bayraktepe Kafe’nin Temeli Atıldı - TeleferikHaber

Kars Valisi Türker Öksüz, AK Parti Kars Milletvekilleri 65.Hükümet Ulaştırma Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof.Dr.Yunus Kılıç’ın katılımıyla Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden olan Sarıkamış Kayak Merkezinde Bayraktepe Kafe’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende Vali Türker Öksüz, AK Parti Kars Milletvekilleri 65.Hükümet Ulaştırma Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof.Dr.Yunus Kılıç tarafından konuşma yapıldı.

Vali Öksüz, yaptığı konuşmada Kars’ın bir tarih, kültür ve kış turizmi açısından çok önemli bir şehir olduğunu belirterek, “Kültürel zenginliklerimiz, tarihi birikimimiz ve sahip olduğumuz doğal zenginliklerimiz bizlere çok önemli bir turizm potansiyeli sunuyor. Amacımız sahip olduğumuz bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmektir. Sarıkamış, bizler için aynı zamanda kutsal bir mekandır. Sarıkamış, , kefenleri bembeyaz kristal karlar olan 90 bin şehidimizin yattığı bir mekandır. Aziz şehitlerimize çok şey borçluyuz. Bu vesileyle şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Sarıkamış turizm merkezi ile birlikte Kars’ın sahip olduğu her bir değer,i marka olan değerlerdir. Amacımız marka olan Kars’ın eksikliklerini gidermektir.” Şeklinde konuştu.

Geçen yıl yapılan yeni telesiyej hattının Tarım ve Orman Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığının katkıları ve Kars Milletvekillerinin destekleriyle İl Özel İdaresi tarafından yapılan çok önemli bir yatırım olduğunu belirten Sayın Valimiz: “Bugün temeli atılan ve 750 metrekare kapalı alanı olan Bayraktepe Kafe ile Sarıkamış Kayak Merkezimizin altyapısını güçlendirmeyi hedefledik. Umuyorum ki temelini atacağımız bu tesisle buraya gelen yerli ve yabancı misafirlerimizin 2 bin 634 metre rakımda, Bayraktepe zirve noktasında dinlenme ve diğer ihtiyaçlarını karşılanmış olacaktır. Tesisimizin yapımında desteklerini esirgemeyen Sayın Milletvekillerimize, Bakanlıklarımıza, tüm kurum ve şahıslara şükranlarımı sunuyorum. Tesisimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” Şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Bayraktepe Kafe’nin temeline ilk betonu döküldü.

Bayraktepe Kafe temel atma törenine; Valimiz Sayın Türker Öksüz, AK Parti Kars Milletvekilleri 65. Dönem Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Prof.Dr.Yunus Kılıç, Kağızman Kaymakamı Sarıkamış Kaymakam Vekili İshak Çınar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Yiğit, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Fuat Güney, SERKA Genel Sekreteri Oktay Güven, Ak Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, İl Genel Meclis Üyeleri ile diğer yetkililer katıldı.

Çin ve Rusya’yı Birleştirecek Teleferik İçin Geri Sayım - TeleferikHaber
Gondola

Çin ve Rusya’yı Birleştirecek Teleferik İçin Geri Sayım

Çin ile Rusya arasında iki ülkeyi nehir üzerinden birbirine bağlayacak dev teleferik projesinde sona yaklaşıldı. Çin’in Heihe kenti ile Rusya’nın Blagoveşçensk şehrini Amur Nehri üzerinden birbirine bağlayacak sistem, sınır geçişini dakikalar içinde gerçekleştirecek. Amur Nehri Üzerinden 970 Metrelik Hat Proje kapsamında iki ülkenin karşılıklı kıyılarında bulunan kentler arasında teleferik hattı 🚡
Kartepe Teleferik Kış Bakımına Giriyor - TeleferikHaber
GENEL

Kartepe Teleferik Kış Bakımına Giriyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki UlaşımPark tarafından işletilen Kartepe Teleferik, kış sezonu öncesinde kapsamlı bakıma giriyor. Tesis, bakım çalışmaları nedeniyle 14-27 Eylül tarihleri arasında hizmet veremeyecek. Çalışmaların tamamlanmasının ardından teleferiğin 28 Eylül Pazartesi günü yeniden hizmete açılması planlanıyor. Teleferik 14 Gün Kapalı Olacak Kocaeli’nin önemli turizm noktalarından Kartepe Teleferik, Derbent’ten 1423 🚡