Kimlik ve Ehliyette Yeni Dönem

kimlik ehliyet birlestirme ucret
kimlik ehliyet birlestirme ucret

Yeni nesil kimlik ve ehliyetlere ilgi büyük oldu. Eylül ayında başlayan, çipli kimlik kartlarına ehliyet bilgilerinin de yüklenip tek kart uygulamasına geçilmesinin ardından 800 bin kişi bu uygulamaya başvurdu.

Karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Ehliyet, yeni kimlik, pasaport 2021 yılı bedelleri yeniden belirlendi. Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre 2021 yılı sürücü belgeleri 225 TL, pasaportlar için 180 TL, doğum nedeniyle kimlik kartı için 30, değiştirme nedeniyle kimlik kartı için 30 ve kayıp nedeniyle kimlik kartı 60 TL bedel alınacak. Pasaport bedellerindeki artış yüzde 12, kayıp kimlik kartları için alınan bedeldeki artış yüzde 20, sürücü belgelerindeki artış ise yüzde 12,5 oldu.

EN YÜKSEK TALEP İSTANBUL’DAN

Vatandaşların trafikte yanlarında ayrıca sürücü belgesi bulundurma zorunluluğunu ortadan kaldıran uygulamaya en yüksek talep 117 bin 898 kişi ile İstanbul’dan geldi. İstanbul’u Ankara, Antalya ve İzmir takip etti.

Kullanılmaya başlanmasının üzerinden 3 ay geçmesine karşın 18-25 yaş grubundaki 111 bin 737 genç uygulamadan faydalandı.

Sürücü belgesi bilgisini kimlik kartına entegre etmek isteyenlerin nüfus müdürlükleri, çağrı merkezi ve internet sitelerinden randevu alması gerekiyor

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*