Evde Saç Boyası Akıtmanın Kolay Yolları Nelerdir?

kapak
kapak

Saçımızı bir hevesle boyatmak için gittiğimiz kuaförden istediğimiz renk olmadan mutsuz ayrılabiliyoruz veya evde kendi imkanlarımızla boyadığımız saç istediğimiz sonucu veremeyebiliyor. Hemen kimyasallara başvurmak istemiyorsanız evde doğal yollarla saç boyası akıtma yöntemlerine göz atabilirsiniz.

Maya ile Saç Boyası Akıtmak

Maya ile saç boyası akıtma işlemini saç uzunluğunuza göre hazırlayarak, uygulayabilirsiniz. Saçlarınız uzun ve gür ise 1,5 yemek kaşığı yaş maya, eğer kısaysa 1 yemek kaşığı yaş maya yeterli olacaktır. Yaş mayayı su ile karıştırdıktan sonra saçlarınıza uygulayarak 10-15 dk. kadar saçlarınızda bekletin. Ilık su ile saçlarınızı durulayabilirsiniz.

Kola ile Saç Boyası Akıtmak

Kola ile saç boyası akıtma işlemi kulağa komik geliyor olabilir. Deneyenler ise saç boyası akıtma uygulamasının yanı sıra saçlarının daha az elektriklenerek, canlı bir görünüme kavuştuğunu söylüyor.

Saç renkleri, saç ve cilt bakımları gibi bir çok kategoride yazılarımıza ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

limon ile sac boyasi akitmak
limon ile sac boyasi akitmak

Limon ile Saç Boyası Akıtmak

Kola ile saç rengini açmak size uygun değilse daha geleneksel bir yöntem olan limonu deneyebilirsiniz. 1 adet limon suyunu ılık su ile karıştırarak sprey kutusunun içine boşaltabilir ardından saçlarınıza sıkarak uygulamaya geçebilirsiniz. 15-20 dakika saçlarınızda beklettikten sonra yine ılık su ile saçlarınızı durulayabilirsiniz.

Bulaşık Deterjanı Saç Boyasını Akıtır mı?

Bulaşık deterjanı ve karbonat ile evde kolayca saç boyasını akıtma yöntemini izleyebilirsiniz. 3 yemek kaşığı karbonatı, 1 yemek kaşığı bulaşık deterjanını, 3 yemek kaşığı kullandığınız şampuanı iyice karıştırın. Hazırlanan karışımı saç diplerinizden başlayarak uçlarına kadar ovarak yedirin. 15-20 dk bekleme sonrasında saçınızı durulayabilirsiniz.

evde sac boyasi akitmak
evde sac boyasi akitmak

Oksidanla Boya Akıtmak

Saçlarınızı oksidanla açmak istiyorsanız öncelikle saçınıza uygun volümü bulmanız gerekmektedir. Saçlarınızın az biraz açılsın istiyorsanız %3 lüğü biraz artırmak isterseniz %6 ve %9’lukları bulunmaktadır. Koyu bir saçtan çok açık bir renge geçiş isterseniz %12’lik tercihi yapabilirsiniz.

Krem boyayla karıştırmak isterseniz de eldivenleri giyip, işe koyulabilirsiniz. Saçınızda uzun süre bekletmeniz saçlarınızın yanmasına sebebiyet verebilir. Uyguladığınız volümü de göz önüne alın. Aman dikkat!

Aşağıda linkini vermiş olduğumuz sitemize tıklayarak; saç, diyet, kombin, makyaj kategorilerinin yanı sıra birbirinden özel saç renk ve modellere ulaşabileceğiniz sizler için uzman ekibimizin yazdığı yazılara göz atabilirsiniz.

https://kadinev.com/

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*