Samsun Akdağ Kayak Merkezi Ziyaretçi Rekoru Kırdı

Samsun Akdağ Kayak Merkezi Ziyaretçi Rekoru Kırdı - TeleferikHaber
Samsun Akdağ Kayak Merkezi Ziyaretçi Rekoru Kırdı - TeleferikHaber

Kış mevsiminde doğaseverlerin ve adrenalin tutkunlarının günü birlik eğlence tercihleri arasında yer alan Samsun Akdağ Kayak Merkezi, büyük ilgi görüyor. Pandemi dönemi nedeniyle sosyal mesafe kurallarının dikkate alınmasına karşın ziyaretçi rekoru kıran 2 bin metre yükseklikteki tesis, bir haftada 5 bin yerli ve yabancı turisti misafir etti. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, ilçede gerçekleştirecekleri yatırımlarla turizmi geliştirmeye devam edeceklerini söyledi.

Karadeniz Bölgesi’nde doğa, kaplıca ve kış turizminin bir arada bulunduğu ender ilçelerden Ladik, farklı destinasyonları, potansiyelleri ve konaklama avantajlarıyla öne çıkıyor. Samsun şehir merkezine 84, Samsun-Ankara karayoluna 24, ilçe merkezine ise 7 kilometre uzaklıkta olan Akdağ Kayak Merkezi, 1400 metre pist ve 1360 metre telesiyej uzunluğuyla kayak severlerin ilgisini çekiyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin alt ve üst yapı çalışmalarıyla ve son dönemde gerçekleştirilen otel yatırımlarıyla turizmde büyüyen ilçe haline gelen Ladik, yerli ve yabancı turistlerin de ilgi odağı haline geldi.

BÜYÜKŞEHİRDEN YENİ YATIRIM

Büyükşehir Belediyesinin son 2 yılda önemli yatırımlar gerçekleştirildiği merkezde pistin bakım onarımı yapılarak telesiyej sistemi güçlendirildi. Modern bir kafeterya inşa edilerek mescit ve lavabolar büyütüldü. Ayrıca otopark alanları hazırlanırken, ilçe merkezine 8 kilometrelik yol ise yenilendi. Uygun zemini sebebiyle yaz aylarında çim kayağı meraklılarının akınına uğrayan Akdağ, çok sayıda organizasyona da ev sahipliği yapıyor. Doğal güzellikleri ve panoramik manzarasıyla kayakçıların yanı sıra bireysel paraşütçüler içinde cazibe merkezi oldu. Sağlık altyapısı sayesinde pandemi koşullarında yerli turistlerin birinci tercihi olan Akdağ, 1400 metre pist parkuru ve 1360 metre telesiyej uzunluğuyla kayakçılara bembeyaz kar örtüsüyle el değmemiş doğayı keşfetme fırsatı sunuyor. Konaklama ve yeme içme olanaklarının yanı sıra; atv safari, kar motosikleti turları gibi birçok sportif imkan bulunuyor. Kayak haricinde daha az eğimli pistte kullanılmak üzere kızak da kiralanıyor. Zirveye telesiyejle 10 dakikada ulaşılan tesis, adrenalin tutkunlarını bekliyor.

7 GÜNDE 5 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

Samsun’un yanı sıra; Amasya, Çorum, Tokat gibi, Ordu, Giresun ve Sinop gibi çevre illerinde yoğun ilgisiyle bölgenin kış turizmi odaklarından biri haline gelen merkez, her yıl binlerce yerli turisti ağırlıyor. 2021 yılında turist rekoru kırmayı hedefleyen Akdağ Kayak Merkezi’ni son bir haftada 5 bin kişi ziyaret etti. Sezon açılışından bu güne kadar haftalık en yüksek ziyaretçi sayısına ulaşıldı. Ailesiyle birlikte gelen çok sayıda kayak sever, eğlencenin tadını çıkarırken, bireysel paraşütçüler ise ilçe semalarında süzülüyor.

“TURİZMİ GELİŞTİRECEĞİZ”

Ladik’in turizm sektöründe önemli yere sahip olduğunu ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, ilçede gerçekleştirecekleri yatırımlarla turizmi geliştirmeye devam edeceklerini söyledi. Kenti turizmde hak ettiği yere ulaştırmayı hedeflediklerini vurgulayan Başkan Demir, “Samsun’un, turizmdeki potansiyel ve avantajlarını çok iyi değerlendirmek durumundayız. Koruma altına alınan ve arkeolojik kazı yapılacak alanlarımız var. Çok sayıda medeniyetin yaşam izleri var. Ama bunları dokuya dokuya turizme kazandırmamız lazım. Akdağ kayak merkezinin yol ve otopark konusunda yatırım yaptık. Burası için daha nitelikli ve kapsamlı bir proje üzerinde çalışıyoruz. Gölle ilgili de aynı şekilde. Destinasyonları doğru kurup tanıtımları da ona göre yapacağız” diye konuştu.

Ordu Boztepe Teleferik Hattında Nefes Kesen Tatbikat - TeleferikHaber
GENEL

Ordu Boztepe Teleferik Hattında Nefes Kesen Tatbikat

Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraki ORBEL A.Ş. tarafından işletilen, Altınordu ile Boztepe arasındaki teleferik hattında gerçekleştirilen kurtarma tatbikatı başarıyla tamamlandı. Altınordu ilçesinde düzenlenen tatbikata, Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin yanı sıra Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve 112 Acil Sağlık ekipleri katıldı. Tatbikat öncesinde bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken, senaryo gereği teleferikte meydana 🚡
Antalya Teleferik Faciasında Karar Yaklaşıyor: Savcı Mütalaasını Açıkladı - TeleferikHaber
Antalya

Antalya Teleferik Faciasında Karar Yaklaşıyor: Savcı Mütalaasını Açıkladı

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde 12 Nisan 2024 tarihinde meydana gelen ve tüm Türkiye’yi yasa boğan teleferik kazasıyla ilgili hukuki süreçte kritik bir aşamaya gelindi. Sarısu mevkisindeki tesiste bir kabinin parçalanması sonucu bir kişinin hayatını kaybettiği, yedi kişinin ise yaralandığı facianın davasında Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sundu. On iki sanığın 🚡
Babadağ Teleferik Ücretlerine Zam - TeleferikHaber
GENEL

Babadağ Teleferik Ücretlerine Zam

Fethiye’nin simgesi Babadağ Teleferik hattında 2026 yılı Nisan ayı itibarıyla yeni fiyat tarifesi uygulanmaya başlandı. Ölüdeniz manzarası eşliğinde zirveye ulaşmak isteyen yerli ve yabancı turistler için güncel rakamlar paylaşıldı. 2026 Güncel Fiyat Listesi Yeni düzenlemeye göre tam bilet fiyatı 890 TL olarak belirlendi. Öğrenciler ve özel gereksinimli misafirler için indirimli 🚡