Fethiye’nin 25 Yıllık Hayali Gerçek Oldu! Babadağ Teleferik Seferleri Başladı

fethiyenin yillik hayali babadag teleferik hattinda seferler basladi
fethiyenin yillik hayali babadag teleferik hattinda seferler basladi

Dünya’nın en gözde yamaç paraşütü merkezi olan Babadağ’da hayaller gerçekleştirildi. Yaklaşık 25 yıldır Fethiye’nin hayalini kurduğu ‘Babadağ Teleferik’ projesi nihayet tamamlandı. Fethiye’nin 20-25 yıllık hayali olan ve yıllardır yapılması konuşulan tam 12 vali, 22 bakan ve 9 kaymakam değişmesine rağmen bir türlü yapılamayan ‘Babadağ teleferik projesi’ KIRTUR şirketi tarafından yaklaşık 350 milyon TL’ye kuruldu. Ölüdeniz terasından başlayan, bin 200 rakımda bir ara istasyonu devam eden, ve bin 700’de sonlanan Babadağ teleferik ile daha önce jeeplerle 35-40 dakikada çıkılan Babadağ’a şimdi teleferik ile 16 dakikada çıkılabiliyor. Babadağ başlangıç istasyonundan yamaç paraşütü pilotları ve müşterileri şu günlerde teleferik ile ücretsiz çıkış yaparlarken, firma yetkililerinin bu jesti paraşüt pilotlarını sevince boğdu.

Ölüdeniz terasında kurulan “Babadağ Teleferik” başlangıç istasyonundan Babadağ’ın 1700 metrelik pistine teleferikle çıkışlar başladı. Fethiye’nin 25 yıllık hayali olan proje Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın şirketi olan Güç Birliği Şirketi tarafından 04.04.2017 tarihinde ihale edilerek, KIRTUR şirketine proje teslim edilmişti. Pandemi dönemine ve kötü hava koşullarına rağmen KIRTUR şirketi yurtiçi ve yurtdışından aldığı hizmetlerle Babadağ’da 25 yıllık hayali “Babadağ Teleferik projesini” tamamladı. Yaklaşık 350 milyon TL’ye mal olduğu öğrenilen projenin açılışını önümüzdeki aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kalabalık bir bakanlar topluluğu ile açılması bekleniyor. Babadağ’da teleferik hattının yanı sıra kafeden, tiyatroya kadar değişik sosyal mekanlar ile peyzaj çalışmaları da tamamlandı. Onlarca paraşüt ile birlikte gün batımının harika şekilde izlendiği Babadağ’da dünyanın en güzel mekanları da kuruldu. Yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra Türkiye’nin ve dünyanın en ünlü simalarının da uğrak yeri olacak Babadağ’da teleferik projesi için 25 yıldır beklenen hayal gerçekleşti.

16 Dakikada Zirvedeyiz

Ölüdeniz terasındaki başlangıç noktasından maske ve sıcaklık kontrolleri yapıldıktan sonra 8 kişilik, 800 kilo kapasiteli teleferik kabini ile zirveye doğru hareket başlarken, bin 200 metre rakımdaki ara istasyon geçilip, 16 dakikada bin 700 metrelik rakıma ulaşılıyor. Buradaki harika kafe ve restoranlarda dinlenip, onlarca paraşütün kalkışı ve gökyüzündeki harika gösterileri rahatlıkla izlenip, fotoğraflanıyor. Ayrıca Babadağ’dan Ölüdeniz lagünü ve gemiler adası ve çevresi de rahatlıkla izleniyor. Yamaç paraşütü pilotları 1 hafta boyunca ücretsiz olarak teleferik ile çıkışa başlarlarken, pilotlar ortamın harika olduğunu ve teleferiğin Babadağ’a yakıştığını ifade ettiler.

Pist Kullanım Fiyatları

Bu sezon pist kullanım ücretleri de belirlendi. Teleferik ile birlikteki fiyatların önümüzdeki günlerde hayata geçirilmesi bekleniyor. Tandem (ikili) pist kullanımı slot ve KDV dahil 120 TL, Single (tekli) pist kullanım slot ve KDV dahil 60 TL, tandem pilot teleferik ve telesiyej KDV dahil 30 TL, Single Pilot Teleferik ve Telesiyej ve KDV dahil 30 TL, Tandem yolcu teleferik ve telesiyej KDV dahil 80 TL olarak belirlendiği öğrenildi.

Yıllık 400 Bin Çıkış

Başta Fethiye ve Türkiye’nin ekonomik ve sosyal olarak gelişmesine ve Türk turizmine büyük destek sağlaması beklenen “Babadağ Teleferik” bu yıl 400 bin kişinin Ölüdeniz’den Babadağ’a çıkmasını sağlayacak. “Babadağ Teleferik projesi” ayrıca bölgede 12 ay turizm yapılmasına fırsat verip, yörede 6 ayda kapanan otellerin kış boyunca da açık kalmasını sağlayacak.

(Kaynak: gercekfethiye)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*