Yenimahalle Şentepe Teleferik Seferleri Ne Zaman Başlayacak?

yenimahalle sentepe teleferik hatti hakkinda duyuru
yenimahalle sentepe teleferik hatti hakkinda duyuru

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü Yenimahalle–Şentepe İstasyonları arasında hizmet veren teleferik hattı, Covid-19 pandemisi önlemleri kapsamında, teleferik kabinlerine ait fiziki koşulların sosyal mesafeye uygun seyahat imkânı tanımaması nedeniyle 21 Mart 2020 tarihinden itibaren geçici olarak hizmete kapatılmıştır.

8 Haziran 2021 tarihli duyurumuzda ise 15 aydır kapalı olan teleferik hattımızın yeniden bakım ve muayene çalışmalarına başlanıldığı bilgisi kamuoyu ile paylaşılmıştır.

1 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla kademeli normalleşme sürecinin üçüncü etabına geçilmesiyle birlikte, gerekli şartların oluşması halinde Yenimahalle–Şentepe Teleferik hattının yeniden işletmeye açılması gündeme gelmiştir. Ancak teleferik işletmesinin yaklaşık 15 aydır kapalı olması nedeniyle, hattın ağır bakımlarının yapılmadan açılmasının yolcu emniyeti ve sistem güvenliği açısından sakıncalı olacağı değerlendirilmiştir. Bu nedenle Kuruluşumuzca, 07 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla hattın ağır bakım çalışmalarına başlanılmıştır. Ağır bakım çalışmasının daha önceki benzer çalışmalarda olduğu gibi bir ay içinde tamamlanması beklenmektedir.

Bu kapsamda bakım firması tarafından yapılan son muayene sonrasında, tesisin ilk etabını çalıştıran halatta kırık ve metal eksilmeleri nedeniyle halatın güvenlik standartlarının dışına çıktığı firma tarafından tespit edilmiştir. Bu çerçevede, hattın ilk etabı olan Yenimahalle–TRT Vericiler İstasyonları arasındaki 1.457 metrelik kısmında halatın yenilenmesi gerektiği belirtilmiştir.

Yeni halat imalatının 3,5-4 ay sürecek olması ve yüksek bir maliyet gerektirmesi nedeniyle, mevcut halatın onarımının yapılarak kullanılabilmesi ihtimalinin araştırılması için uluslararası sertifikaya sahip Fransız bir uzman ile temasa geçilmiştir. Uzmanın, Fransa’nın pandemi kapsamında ülkemiz için uyguladığı kurallar nedeniyle 2 Ağustos 2021 tarihi için izin alabildiği ve 3 Ağustos 2021 tarihinde iş başı yapacağı tarafımıza bildirilmiştir. Uzman tarafından yapılacak, inceleme, analiz ve test işlemleri sonucunda halatın kullanılabilirliğinin onaylanması halinde tüm işlemler on günde tamamlanacak ve bir yıl garantili olacaktır. Bu takdirde teleferik hattının 30 Ağustos öncesi açılması planlanmaktadır

Uzman tarafından yapılacak inceleme neticesinde mevcut halatın kullanılamaz olduğunun tespit edilmesi halinde ise yeni bir halat siparişi verilecektir. Halatın tedarik süresinin sipariş tarihinden itibaren 3,5-4 ay içinde temin edilmesi mümkün olabilecektir. Bu durumda teleferik hattımız, Kasım ayının sonuna doğru açılabilecektir.

Ankara halkının güvenliği bizim için her şeyden önce gelmektedir. Teleferik sistemi bugüne kadar üç kez ağır bakımdan geçmiş ve her bir bakım bir ay sürmüştür. Her ağır bakımda sistem durdurulmuş ve bir ay süresince kapalı kalmıştır. Bu süre zarfında yolcularımızın ulaşımı otobüsler ile sağlanmıştır.

Pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte 21 Mart 2020 tarihi itibarıyla toplum sağlığı dikkate alınarak, hizmetine ara verilen Yenimahalle-Şentepe Teleferik hattının alternatifi olarak;

271 Yenimahalle Metro-Şentepe hat numaralı araçlarımızın mevcut servis sayılarında artışa gidilerek sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı gün ve saatlerle, yolcu kapasite kullanım oranlarındaki kısıtlamalar da göz önünde bulundurularak süreç öncesi 3 solo, 2 körüklü toplam 5 araç ile verilen 60 adet servis sayısı; 5 solo, 2 körüklü toplam 7 araç ile ortalama 69 adede kadar çıkartılmıştır.

Bölgedeki ulaşım talebini karşılamak üzere 271 numaralı hattımız ile verilmekte olan bu hizmet, Teleferik hattımızın bakımı süresince de kesintisiz bir şekilde sürdürülecektir.

Ayrıca Teleferik hattına alternatif olarak çalışan otobüs hattımızda Filo Takip Merkezi ve saha denetim sorumluları tarafından anlık olarak yapılacak gözetimlerde yolcu yoğunluğuna göre, hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeden derhal ilave servis verilerek toplu ulaşım hizmeti sağlanacaktır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*