Hasan Dağı Kayak Merkezi Projesiyle Yeni Cazibe Merkezi Olacak

hasan dagi kayak merkezi projesiyle yeni cazibe merkezi olacak
hasan dagi kayak merkezi projesiyle yeni cazibe merkezi olacak

Orta Anadolu’nun doğal güzellikleri arasında önemli bir yeri olan Hasan Dağı kış turizmi için gözde bir mekân haline gelecek.

Şehrin doğal ve tarihi güzelliklerini ortaya çıkartmak ve turizme kazandırmak için birçok çalışmaya imza atan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Hasan Dağında kayak merkezinin yapılması ve kış turizmine kazandırılması için çalışma başlattı. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Milletvekili Cengiz Aydoğdu Ve Teknik ekip ile birlikte Hasan Dağında incelemelerde bulundu.

İç Anadolu bölgesinde yükseklik bakımından, 2. Sırada yer alan Hasan dağının kış turizmine kazandırılması için detaylı bir çalışma başlatıldı. Projelendirme çalışmalarının devam ettiği Hasan Dağı Kayak Merkezi projesinin hayata geçmesi ile birlikte şehrin turizm olanaklarının artırması, istihdama katkı sağlaması ve bölgeye yeni bir hareketlilik kazandırılması hedefleniyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, rakımı 3 Bin 268 metre olan, meşe ağaçları ile kaplı Aksaray’ın simge objelerinden olan Hasan Dağı’nın Turizm potansiyelinin ortaya çıkartılması için yoğun gayret sarf ediyor.

Başkan Dinçer yaptığı açıklamada Hasan dağına yapılması planlanan kayak merkezi ile Hasan Dağının ihtişamlı görünümünü hem Türkiye’ye hem de Tüm Dünyaya tanıtmayı planladıklarını ifade etti. Kültürel ve Doğal güzellikleriyle Aksaray’ın eşsiz güzelliklere sahip olduğuna vurgu yapan Başkan Dr. Evren Dinçer tüm bu değerlerin Aksaray’a yeni kazanımlar sağlayacağının altını çizdi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*