Türkiye’de İlk Defa Üniversite Kampüsünde Kayak Tesisi Açıldı

Türkiye’de İlk Defa Üniversite Kampüsünde Kayak Tesisi Açıldı

Türkiye’de İlk Defa Üniversite Kampüsünde Kayak Tesisi Açıldı

Türkiye’de, üniversite kampüs alanında açılan ilk kayak merkezi olma özelliğini de barından Kayak Merkezinin açılış törenine Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İbrahim Güven, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İhsan Akdoğan, İl Emniyet Müdürü Celal Özcan, Adilcevaz Kaymakamı İsmail Demir, Güroymak Kaymakamı Ramazan Cankaloğlu, Mutki Belediye Başkanı Vahdettin Barlak, Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Ökmen, Bitlis İl Protokolü Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Üniversitemiz akademisyenleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Folklor gösterileri ile başlayan açılış töreni, konuşmalarla devam etti. İlk sözü alan Eren Holding Bitlis Temsilcisi Metin Kazaz katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Bugün en mutlu günlerimizden birini yaşıyoruz. Mutluyuz, gururluyuz. Her alanda olduğu gibi Bitlis ‘ten desteğini esirgemeyen Sayın Ahmet Eren Beye ve Eren Ailesine Üniversitemize bu tesisi kazandırdığı için teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. İnşallah kazasız belasız bir sezon geçiririz. Tesisizimizin ilimize ve üniversitemize hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

Konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş ise, Üniversitemizin kurulduğu günden bu güne 14 yılı geride bıraktığını, bu yıl 15. yaşını kutlayacağını, bu kısa süre içinde Bitlis Eren Üniversitesi’nin, ülkemizin ve bölgemizin önemli bir yükseköğretim kurumu haline geldiğini belirterek, “Öğrencilerimizin kültürel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak, kişisel gelişimlerini güçlendirecek sportif beceriler kazandırmak amacıyla sosyal ve kültürel hayatı zenginleştiren çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bugün burada tesis ettiğimiz kayak merkezi de yine böyle bir amaca hizmet edecektir. Sadece öğrencilerimize değil, kayak sporuna gönül veren her yaş ve düzeydeki kayak severlerin hizmetinde bir tesis olacaktır.” dedi.

Bitlis Eren Üniversitesi Kayak Merkezi hakkında teknik bilgiler de veren Rektör Prof. Dr. Elmastaş, “Kayak pistimizin uzunluğu 400 metre, hat uzunluğu ise 380 metre gibi ideal ölçülerdedir. Telesky ise, saatte 1.000 kişi taşıma kapasiteli, tek halatlı sabit klamensli ve 28 adet askı mevcuttur. Türkiye’de, Üniversite Kampüs alanında kurulan ilk Kayak Merkezi olma özelliğini taşıyan kayak tesisimiz, bugün itibariyle tüm personelimiz, öğrencilerimiz ve Bitlisli hemşehrilerimizin hizmetine açılmıştır. Bu Kayak Merkezi, kayak sporuna gönül veren herkesin kolaylıkla faydalanabileceği bir tesis olacaktır.” dedi.

Eren Holding’in katkılarından da bahseden Rektörümüz Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, “Yaklaşık 2 Milyon TL’ye mal olan bu tesisi Üniversitemize ve Bitlis İline kazandıran, Üniversitemizin kuruluşundan bugüne kadar hemen her alanda, desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen Eren Holding ailesine, Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Eren’e huzurlarınızda bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Üniversitemizin fiziki gelişiminde çok önemli destekleri olmuştur ve olmaya da devam etmektedir. Takdire şayan bu katkılarından dolayı Üniversitem adına çok teşekkür ediyorum. Kayak Merkezimizin, Üniversitemize, Öğrencilerimize ve Bitlis’imize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Kayak Tesisinin bugüne gelmesinde başta Rektör Yardımcısı ve Beden Eğitimi ve Spor Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Atlı olmak üzere emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize de teşekkür ediyorum.” dedi.

Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ise, telgraf mesajı göndererek Kayak Merkezinin hayırlı-uğurlu olması dileklerinde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından sembolik açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra profesyonel kayakçılar, kayak gösterisi yaptı. Gösterilerin ardından kayak merkezi açılış töreni sona erdi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*