Kartepe Teleferik İhalesinde Teklifler Yine Yüksek

Kartepe Teleferik İhalesinde Teklifler Yine Yüksek
Kartepe Teleferik İhalesinde Teklifler Yine Yüksek

Kartepe Teleferik Projesi ihalesi, EKAP üzerinden gerçekleştirildi. İhalede en düşük teklifi 334 milyon 400 bin TL teklif ile Leitner ve S.P.A. ortaklığı verdi

Yaklaşık 5 yıldır beri çeşitli gerekçelerle ertelenen ve ihaleleri iptal olan Kartepe Teleferik Projesi için 25 Ocak’ta ihale yapılmış, yaklaşık maliyetin çok üzerinde teklifler verilmesi nedeniyle ihale, iptal edilmişti. 25 Ocak’ta yapılan son ihalede 3 firmanın son teklifleri kapalı zarflarda alınmıştı. Yaklaşık maliyeti 157 milyon 953 bin 179 TL 99 kuruş olarak belirlenen teleferik projesi için Grand Yapı+Pam İnşaat ortaklığı 318 milyon TL ile en düşük teklifi verirken, Leintner+SPA ortaklığı 349 milyon TL, Bartholet AG+Kır Tur ortaklığı 328 milyon TL teklif vermişti.

İhale EKAP Üzerinden Yapıldı

Tamamı yerli ve milli bir proje olması için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi İşbirliği Projesi kapsamına alınan Kartepe Teleferik hattı için ilk ihaleye katılan 3 firmadan 2’si ortaklıklarını değiştirerek teklif verdi. Raylı Sistemler Şube Müdürü Fatih Gürel başkanlığında Büyükşehir Belediyesi ihale toplantı salonunda gerçekleştirilen ihalede teklifler EKAP üzerinden elektronik olarak alındı. Söz konusu projenin muhammen bedeli artan maliyetler nedeniyle 309 milyon 596 bin 318 TL 81 kuruş oldu. Bir önceki muhammen bedelin iki katı olan yeni bedel kapsamında aradaki fark 151 milyon 643 bin 138 TL 81 kuruş oldu. Leitner ve S.P.A. ortaklığı 334 milyon 400 bin TL teklif verirken Doppelmayr ve Grand Yapı ortaklığı 335 milyon TL teklif verdi. İhale kapsamında kazanan firma daha sonra belli olacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*