Türkiye Avusturya Kış Turizm Zirvesi, Büyükşehir Ev Sahipliğinde Başladı

Türkiye-Avusturya Kış Turizm Zirvesi, Büyükşehir Ev Sahipliğinde Başladı
Türkiye-Avusturya Kış Turizm Zirvesi, Büyükşehir Ev Sahipliğinde Başladı

Kayak sektörünün Avusturyalı dünyaca ünlü firmaları ve Türkiye’deki kayak merkezlerinin yöneticileri, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. ev sahipliğinde Advantage Austrıa Kış Turizm Zirvesi’nde buluştu. Erciyes Kayak Merkezi’nde gerçekleşen zirvenin açılış programına Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi Johannes Wimmer da katıldı.

Uluslararası standartlarda bir kış sporları ve turizm merkezi haline gelen Erciyes, kayak ve dağ sporları ile ilgili birbirinden farklı sosyal, sportif, ulusal ve global etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. ve Avusturya Ticaret Ofisi iş birliği ile düzenlenen Advantage Austrıa Kış Turizm Zirvesi Kayseri Erciyes’te başladı.

Açılış programına Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi Johannes Wimmer, Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, Avusturya Ticaret Müsteşarı Georg Karabaczek ve Avusturya’nın dünyaca ünlü firmaları ile Türkiye’deki kayak merkezlerinin yöneticileri katıldı.

Bu önemli zirvede olmanın harika olduğunu ifade eden Büyükelçi Wimmer, zirvede emeği olan herkese teşekkür ederek, konuşmasında iklim krizine dikkat çekti. Açıklamasında, işbirliğine de değinen Büyükelçi, iş birliği sayesinde sorunların üstesinden gelinebileceğini ifade ederek turizm sektörü hakkında bilgiler verdi.

“OLDUKÇA İLGİ ÇEKİCİ ZİRVE”

Büyükelçi Wimmer, zirveyi oldukça ilgi çekici olarak nitelediği konuşmasında şunları söyledi:

“Avusturya için büyük bir pay sahibi kış turizmi. Yüzde 7.5 gayri safi milli hasılamızı oluşturuyor. Büyük bir bölüm baktığınızda. Misafirler tarafından bırakılan döviz 47 milyar Euro. Kayak turizmi olarak Avusturya en gözde duraklardan bir tanesi. Bildiğiniz gibi bu çok büyük bir sektör Avusturya’da. Avusturya’da bulunan dağlar ve bu dağların sırtları kayağa müsait. Bu program aynı zamanda yurt dışında da uygulanmakta. Bu etkinliğin de burada gerçekleşiyor olmasından dolayı çok mutluyuz. Bugün bu zirvede hep beraber bir arada bulunmamız gerçekten çok umut verici ve önemli bir konu. Bunun sürdürülebilir olması için işbirliği çok önemli. Oldukça ilgi çekici zirve için hepinize tekrar teşekkür ederim.”

Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı ise Erciyes’in Master Planı çerçevesinde uluslararası bir kayak merkezine dönüştüğünü belirterek, yoğun olarak Avrupa ve özellikle Avusturyalı danışmanlar ve temsilciler ile birlikte hareket ettiklerini vurguladı. Cıngı konuşmasında, burada kış turizminin gündeme gelmiş olması, bu camiada marka olmuş üreticilerin Erciyes’e gelmesi ve Türkiye’nin her bir tarafından, kayak merkezi yapmayı planlayan yöneticilerin burada bulunmasının ülkenin kış turizmine katkı sağlamasını temenni etti.

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy da, turizme çok önem verdiklerini ifade ederek, “2005 yılında ortaya büyük bir vizyon koyarak o dönemin Büyükşehir Belediye Başkanımız, önceki dönem bakanımız Mehmet Özhaseki’ye de şükranlarımı sunuyorum. Erciyes Master Planı’nı muhteşem bir dağa uyguladığı için teşekkür ediyoruz. Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanımız Murat kardeşimize de verdiği müthiş emeklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Kayseri olarak turizm bağlamında müthiş bir hazineye sahibiz” diye konuştu.

Avusturya – Türkiye Kış ve Dağ Turizm Zirvesi’nde, iklim değişikliğinin dağ turizmine etkisi, kış ve dağ turizm altyapısı, Türkiye’deki turizm altyapı projeleri için finansman desteği gibi konular masaya yatırıldı.

Türkiye’nin dört bir yanındaki kayak merkezleri temsilcilerinin, Erciyes’te Avusturyalı tedarikçi firmalar bire bir görüşme imkânı da elde ettiği zirvenin ikinci gününde misafirler arasında kayak yarışı da yapılacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*