Afyonkarahisar Kalesi Teleferik İhalesi Yapıldı

Afyonkarahisar Kalesi Teleferik Ihalesi Yapildi
Afyonkarahisar Kalesi Teleferik İhalesi Yapıldı

Afyonkarahisar’da yıllardır konuşulan ancak Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e nasip olan teleferik projesinin ihalesi yapıldı. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in vizyon projelerinden biri olan Teleferik projesi ihaleye bir firma katılım sağladı.

Afyonkarahisar Kalesi’ne yapılacak tek halatlı, çift yönlü, ikişer kabinli, 2 gruplu, 8 kişilik kabinli, sabit klemensli teleferik tesisi ile Afyonkarahisar Kalesi çevre düzenleme projesi kapsamında bulunan seyir terası, ahşap yürüme yolları, büfe ve teleferik alt istasyonu bölgesindeki otopark, günübirlik ve gelir getiren ticari ünitelerin yapımı ve işletilmesi işi 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35. maddesine göre Kapalı Teklif Usulü ile ihale edildi.

Encümen Salonunda gerçekleştirilen ihale ardından Zeybek Başkan basın mensuplarının sorularını yanıtladı.Başkanımız Mehmet Zeybek Teleferik Projesinin Afyonkarahisar’a değer katacağını söyledi.

İhaleye tek firmanın teklif sunduğunu hatırlatan Başkanımız, “Encümen Üyeleri olarak teklifi değerlendiriyoruz” dedi.

Projenin detayları hakkında da bilgiler veren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Erdal Akar Parkının bulunduğu alanda 1 futbol, 1 basketbol sahası, yaklaşık 20 adet satış ünitesi, 3 adet seyir ve cam terası, yürüyüş yolları ile kafeterya yer alacak. Teleferik projemiz geniş kapsamlı bir proje, hayırlı uğurlu olsun” açıklamasında bulundu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*