Afyon Kalesi Teleferik Projesinde Yer Teslimi Yapıldı!

Afyon Kalesi Teleferik Projesinde Yer Teslimi Yapildi
Afyon Kalesi Teleferik Projesinde Yer Teslimi Yapıldı!

Vizyonel projelere imza atmayı sürdüren Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek “olmaz” denileni yaparak hayal projenin hayata geçmesi için ilk adımı attı. Afyonkarahisar Teleferik Projesi Yer Teslimi düzenlenen muhteşem törenle gerçekleşti.

Adeta şehir efsanesine dönüşmüş, yıllarca tartışma konusu olmuş Teleferik Projesine neşteri Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek vurdu. İhalesi geride bıraktığımız ay içerisinde yapılan Afyonkarahisar Teleferik Projesinin yer teslimi yapıldı. Erdal Akar Parkı’nda düzenlenen törene, Vali Yardımcıları Nurullah Kaya, Ömer Tekeş, Mehmet Keklik, Milletvekillerimiz Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, il protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.

1 MAYIS 2023’TE PROJEMİZ TAMAMLANACAK

Törenin açılış konuşmasını Firma Sahibi Kenan Kıran yaptı. Kenan Kıran projenin 1 Mayıs 2023 tarihinde biteceğini müjdeleyerek; “Bu bizim ikinci projemiz olacak, birinci projemiz Fethiye Babadağ’da hayata geçti. Seneye projemizi Afyonkarahisarlılara ve ülkemize hediye etmiş olacağız. Belediye Başkanımızı böyle bir projeye destek verdiği ve cesaret ettiği için kutluyorum. El el vererek projeyi tamamlayacağız. İki istasyonlu kalkış ve varış olmak üzere 600 metre hat uzunluğuna sahip, 3 ledli taşıma sistemli, saatte yaklaşık 400 kişiyi kaleye taşımayı hedefliyoruz. Rekreasyon alanları, satış merkezleri, oyun ve spor alanları da projemizde yer alıyor. Bütün gayreti göstererek bir yıl gibi süre ardından hizmete sunmayı planlıyoruz. Hayırlı olmasını temenni ederek, teşekkür ediyorum” dedi.

YAPARSA ZEYBEK BAŞKAN YAPAR

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ise uzun zamandır konuşulan teleferik projesinin yolcu GARANTİSİZ olacağını altını çizdi. Hayalleri gurura dönüştüren Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek projenin yolcu garantisiz yapılacağını duyurarak; “İhale edildi, edilmedi, yapıldı, yapılmadı” tartışmalarından sonra yolcu garantili bir ihaleye çıkmıştık Muhalefetin çok ciddi tepkileri vardı. “Veremezsin, verirsen zarar edersin AK Partili Meclis üyeleri zararı karşılamak zorunda” gibi eleştiriler geldi. Bu eleştirilere karşı bende “Teleferik bittiği zaman “Madem zararını AK Partili Meclis Üyeleri karşılayacak Herkes binebilir ama muhalefet asla” diye espri yapmıştım. Arkadaşlarımız espriden anlamıyorlar” dedi.

“BELEDİYE OLARAK HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

İhalemizi gerçekleştirdik. Kenan kardeşimiz ve Ahmet Bey kardeşimiz kurmuş oldukları ortaklıkla ihalemize girdiler ve aldılar. Kendilerine kazasız belasız çalışma diliyorum. Allah yardımcıları olsun. Belediye olarak her zaman yanınızdayız” dedi. Teleferik projesinin şehrimize değer katacağına dikkat çeken Başkanımız “Projenin Afyon’un ilk yerleşim bölgelerinden biri olan konaklar bölgesine ciddi bir hareketlilik getireceğinden şüphem yok. 2021 yılında Çevre Şehircilik Bakanlığımızın destekleriyle bu bölgede 115 konağımızı turizme kazandırdık” dedi.

“MİLLETVEKİLLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Yatırımlara olan destekleri dolayısıyla Afyonkarahisar Milletvekillerimize de teşekkür eden Başkanımız şöyle devam etti; “Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan, yapmış olduğumuz yatırımlarda bizim önderimiz olan Milletvekillerimize desteklerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Bu yatırımları yaparken arkamızda güçlü bir desteğin olması gerekirdi. Elhamdülillah AK Parti Hükümeti var, Cumhur İttifakı var. Ülkemizin gelişmesi adına el birliği yaptılar. Onlardan aldığımız güçle, vekillerimizin destekleriyle önümüzü görerek ihalelere çıkıyoruz” dedi.

2023 SEÇİMLERİNDEN ÖNCE PROJE TAMAMLANMIŞ OLACAK

Projenin 2023 genel seçimlerinden önce tamamlanacağı müjdesini veren Başkanımız son olarak şunları söyledi, “Teleferik projesini 2023 Yılı genel seçimleri, seçim yasaklarından önce açılışını el birliği ile halkımızın hizmetine sunacağımızdan şüphem yok. Zor bir yatırım. Allah yardımcıları olsun. Herkesin “ülkede ekonomik kriz var” dediği dönemde firma cesur bir kararla ihaleye girdi Afyon’a hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“BAŞKANIMIZI TEBRİK EDİYORUM”

Her şeyi bir hayalle başlatıp neticelendirmek diyen Milletvekilimiz İbrahim Yurdunuseven ise, “Her şey bir hayalle başlıyor, hayal olmazsa neticeye ulaşılamıyor. Cumhurbaşkanımız da hayal etmeseydi saymakla bitmeyen yatırımlar olmazdı. Devlete, millete hizmet etmek için yola çıktık Elhamdülillah 20 yıldır hayallerimizi gerçekleştirdik. Belediye Başkanımızın da ifade ettiği gibi bu projeye de hayal dediler, yıllarca konuştular ama bugün bu hayali gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu hayali gerçekleştirmek için ön adımı atan Belediye Başkanımızı ve ekibini tebrik ediyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılına yakışır bir tören ve hizmetle seneye kalemizin al bayrağını yakından görmek bizlere nasip olacak. İnşallah nice hayalleri ve hizmetleri vatandaşlarımızla buluşturacağız. Projenin ilimizi ve memleketimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

“AFYONKARAHİSAR’A SINIF ATLATACAK”

Teleferik projesinin Afyonkarahisar’a sınıf atlatacağını söyleyen AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilimiz Ali Özkaya ise “Afyonkarahisar için level atlamanın önemli bir günündeyiz. Afyonkarahisar’ın son 30-40 yıl içinde önemli dönüm noktaları var. Bunlardan biri 1991-1992 yılında Oruçoğlu Otel’in açılması. Onunla birlikte Türkiye’deki termal otelciliğin merkezi Afyonkarahisar’da başladı. AK Parti iktidarı birlikte DDY’nın arazisi olarak bilinen otellerin yapıldığı turizm bölgeleri Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde turizm bölgesi oldu. Son yıllarda kale etrafındaki restorasyon projeleri ile şehrimiz bir level daha atladı. Firigyanın Ayazinin’nin keşfi eski Valimiz Gökmen Çiçek’in öncülüğü bizlerin destekleri ile turizmde önemli bir noktaya geldi. Şimdi ise Kaleye yapılacak teleferikle bölge ve şehrimiz yeni bir sınıf daha atlayacak” dedi.

“BU PROJE AFYON’UN YARINLARIDIR”

Muhalefetin eleştirilerine yönelik açıklamalarda da bulunan Milletvekilimiz Ali Özkaya; “Muhalefetteki arkadaşlarımız eleştirebilirler. “Niye bunu yapıyorsunuz” diye… onlara sorsan bizim her yaptığımız yanlış, milletimize sorsak bunların bir tane doğruları yok. O sebeple bizler eleştirileri dinleyeceğiz ama bildiğimizi yapacağız. Çünkü millet beş yılda bir hesabı bize soruyor. Sayın Başkanımızı tebrik ediyoruz vermiş olduğu sözü yerine getiriyor. Değerli müteahhidimiz hangi gün sıkışırsanız hangi gün probleminiz olursa 24 saat hazırız. Bu proje Afyon’un yarınları projesidir” dedi.

“MUHALEFETTEKİ ARKADAŞLARIMIZ 15 GÜN ÜCRETSİZ BİNSİN”

Projenin hayata geçmesiyle birlikte muhalefetin 15 gün süreyle teleferiğe ücretsiz binmesi önerisinde bulunan Özkaya; “Sayın Belediye Başkanımıza bir önerim var. Muhalefet deki arkadaşlarımızı ilk 15 gün ücretsiz taşıyın. Bu güzelliği bu imkanları görsünler. Afyon’u daha çok tanısınlar” diye konuştu.

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK PROJE”

Teleferik projesinin hayata geçecek olmasından büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Afyonkarahisar Milletvekilimiz Veysel Eroğlu ise Afyonkarahisar’da bir hayal gerçek oluyor. Emeği geçen başta Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek olmak üzere herkesi tebrik ediyorum. Muhteşem bir proje. Afyon hükümetimiz döneminde çok gelişti. Termal Turizmde Türkiye’nin başkenti, spor turizmde kültür ve kongre turizmin de ve yine tabiat turizminde şehrimiz ülkenin öncü illerinden birisi haline geldi. Şimdi de inşallah kale turizminde öncü olacağız. Firma güçlü bir firma. Teleferik projesi Türkiye’ de örnek proje. Afyon’un vizyonuna değer katacak bir proje. Afyonkarahisar bizlere gönülden destek verdi. Sizleri yürükten kutluyorum” dedi.

“AFYONKARAHİSAR İÇİN TARİHİ BİR AN”

Vali Yardımcısı Nurullah Kaya ise “Afyonkarahisar’da tarihi bir ana şahitlik ettiğimize dikkat çekti. Nurullah Kaya; “Şehrimizin birçok noktasında pek çok projeye eşlik ettik. Afyonkarahisar’ı farklı kılan bizim bu birlik ve beraberliğimizdir. Bu şehrin büyüdüğünü, geliştiğini ve tüm potansiyellerinin ortaya çıkarıldığını hep birlikte görüyoruz. Başkanımızın yaptığı Millet Kütüphanesi, Uzun Çarşı dönüşümü gibi bu tür projeleri oldukça önemli. Biz her alanda Afyonkarahisar Valiliği olarak tüm kamu kurum ve kuruluşlarla bu sinerjiyi halkımıza yansıtmak için durmadan çalışacağız. Çevre illere liderlik yapan Afyonkarahisar’ın simgesi Karahisar Kalesine ulaşımın kolaylaştırılması ve turizme verilecek katkılar nedeni ile teşekkür ediyorum. Başkanımızı ve Firma yetkililerini tebrik ediyor, projenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ve Firma Sahibi Kenan Kıran başta olmak üzere tüm protokol üyeleri ile birlikte Teleferik projesinin yer teslimi için imzalar atıldı. Tören aile fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

AFYONKARAHİSAR KALESİ TELEFERİK TESİSİ PROJESİ HAKKINDA;

• AFYONKARAHİSAR; KONUMU, TERMAL TURİZMİ, GASTRONOMİ MUTFAĞI VE TARİHİ DEĞERLERİ İLE YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN UĞRAK NOKTASI OLMUŞTUR.

• KARAHİSAR KALESİ BÖLGENİN ÖNEMLİ TARİHİ DEĞERLERİNDEN BİRİ OLUP ŞEHRİMİZİN SEMBOLÜDÜR.

• KALEYE ULAŞIMDA YAŞANAN ZORLUKLAR, YAKLAŞIK BİR SAAT SÜREN YORUCU VE TEHLİKELİ YOLCULUK, TURİZM ŞİRKETLERİNİN AFYONKARAHİSAR KALESİNE GEZİ PROGRAMLARINI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE KISITLAMAKTADIR.

• YAPILACAK TELEFERİK TESİSİ SAYESİNDE DAHA FAZLA SAYIDA MİSAFİR GÜVENLE VE FARKLI BİR DENEYİMLE KALEYE ULAŞACAK, KALE ÜZERİNDE YER ALAN TESİSLERDE DAHA VERİMLİ VAKİT GEÇİRECEKTİR.

• TELEFERİK TESİSİ BELEDİYEMİZ BÜTÇESİNDEN HERHANGİ BİR ÖDEME VEYA BİLET GARANTİSİ VERİLMEDEN YÜKLENİCİ FİRMA TARAFINDAN KURULACAKTIR.

• YATIRIMCI FİRMA 25 YIL İŞLETECEK, TELEFERİK, WC, OTOPARK VE KAFETERYALARIN TÜMÜNÜN GELİRLERİNE BELEDİYEMİZ ORTAK OLACAKTIR.

• 25 YILLIK SÜRENİN SONUNDA TESİS ÇALIŞIR VAZİYETTE BELEDİYEMİZE BEDELSİZ DEVREDİLECEKTİR.

• TELEFERİK HAT UZUNLUĞU 585 METRE OLUP, YOLCULARI 138 METRE YÜKSEKLİĞE TAŞIYACAKTIR.

• ALT İSTASYONDA OLUŞTURULACAK REKRASYON ALANINDA SOSYAL TESİSLER VE 18 ADET DÜKKÂN YER ALMAKTADIR.

• KALE ÜZERİNDE İSE YÜRÜYÜŞ YOLLARI, SEYİR TERASLARI, CAM TERAS VE 1 ADET KAFETERYA YER ALACAKTIR.

• TESİSİN İNŞAATI 2023 YILI İÇERİSİNDE TAMAMLANARAK HİZMETE AÇILACAKTIR. TESİS BÖLGEYİ CANLANDIRACAK VE ŞEHİR MERKEZİNİN TURİZM CAZİBESİNİ ARTIRACAKTIR.

• TÜM HALKIMIZA HAYIRLI UĞURLU OLSUN.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*