Kartepe Teleferik Projesinde Sözleşme İmzaladı

Kartepe Teleferik Projesinde Sozlesme Imzaladi
Kartepe Teleferik Projesinde Sözleşme İmzaladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Kartepe’ye yapmayı planladığı, Kartepelilerin de uzun süreden bu yana beklediği teleferik ihalesinde son aşamaya gelindi. Geçtiğimiz yıldan bu yana ihaleye çıkan ancak türlü sebeplerle iptal edilen Teleferik Projesinin ikinci ihalesi geçtiğimiz mart ayının sonunda gerçekleştirildi.

Raylı Sistemler Şube Müdürü Fatih Güner başkanlığında gerçekleştirilen ihalede Büyükşehir Belediyesi, teleferik projesi için 309 Milyon 596 bin liralık muhammen bedel belirlemişti. İhale katılan taliplilerden Leintner+SPA ortaklığı 334 Milyon 400 bin liralık teklif verirken Grand Yapı ile Doppelmayr Seilbahnen ortaklığı ise teleferik projesi için 335 milyon lira teklif etmişti.

Teleferik Sözleşmesi İmzaladı

Kartepe’de yapılacak teleferik hattının ihalesine katılan ve ihaleyi almayan Leintner ve SPA ortaklığının Kamu İhale Kurumu(KİK)’na yaptığı itiraz reddedilmişti. İtirazın reddedilmesi ile birlikte Büyükşehir, Grand Yapı ve Doppelmayr ortaklığını sözleşmeyi imzalamak için davet etmişti. İhalenin Grand Yapı ile Doppelmayr ortaklığına kalmasının ve 10 günlük yasal itiraz sürecinin dolmasının ardından Grand Yapı ile Doppelmayr ortaklığı, Kartepe’nin uzun süredir beklediği teleferik projesinin sözleşmesini bugün imzaladı.

10 Gün İçinde Yer Teslimi Yapılacak

Sözleşmenin imzalanmasının ardından büyükşehir 10 gün içinde firmaya yer teslimi yapacak. Firma şantiyesini kurduktan sonra teleferik projesinin inşaatına başlayacak. 2023 yılında tamamlanması beklenen teleferik projesi ile Büyükşehir Kocaeli’nin 50 yıllık hayalini de gerçekleştirmiş olacak. Derbent ve Kuzuyayla arasında çalışacak teleferik hattı 4 bin 695 metre olacak. 2 istasyonun yer alacağı teleferik projesinde, 10’ar kişilik 73 kabin hizmet verecek. Saatte 1500 kişi kapasiteli teleferik hattındaki kot mesafesi 1090 metre olacak. Buna göre başlangıç kotu 331, varış kotu ise 1421 metre olacak. İki istasyon arasındaki mesafe 14 dakikada aşılacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*