Kayseri Erciyes, Uluslararası Bisiklet Müsabakalarına Ev Sahipliği Yapacak

Kayseri Erciyes Uluslararasi Bisiklet Musabakalarina Ev Sahipligi Yapacak
Kayseri Erciyes, Uluslararası Bisiklet Müsabakalarına Ev Sahipliği Yapacak

Türkiye’de bisikletin merkezi haline gelen Erciyes, uluslararası yol ve dağ bisikleti müsabakalarına yine ev sahipliği yapacak. Yarışlar yaklaşık 20 ülkeden 1000 sporcunun mücadelesine sahne olacak.

Kış sporlarının yanında yazın da profesyonel kamp, antrenman, dağ ve tabiat sporları üssü olarak bir çok sportif dalda profesyonel sporcuların cazibe noktası olan Erciyes, global bisiklet camiasında dikkatleri üzerine çekiyor. Geçtiğimiz iki yıl içerisinde merkezi İtalya’da bulunan Uluslararası Bisikletçiler Birliği UCI (Union Cycliste Internationale) takviminde dünyada en fazla bisiklet yarışına ev sahipliği yapan Kayseri Erciyes’te 2022 yılında da birçok yol ve dağ bisiklet yarışları gerçekleştirilecek.

23 Temmuz ve 25 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Erciyes Uluslararası Yol ve Dağ Bisiklet Yarışları, Uluslararası Bisikletçiler Birliği -UCI ve Türkiye Bisiklet Federasyonu öncülüğünde, Erciyes Yüksek İrtifa ve Spor Turizmi Derneği organizasyonu ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi himayesinde Erciyes A.Ş ve Spor A.Ş. destekleri ile yapılacak.

Bisiklet yarışlarına Türkiye başka olmak üzere dünyanın dört bir yanından bisiklet takımları katılacak. Erciyes’teki müsabakalarda yaklaşık 20 ülkeden 1000 profesyonel sporcu ter dökecek. Usta bisikletçiler toplamda 1000 kilometre uzunluğunda parkurda pedal çevirecek.

7 yol bisikleti ve 4 dağ bisikleti olmak üzere 11 uluslararası bisiklet yarışı Kayseri şehir merkezi başta olmak üzere Develi’den, Tomarza’ya Yahyalı’dan Bünya’na Yeşilhisar’dan Erciyes’e, Kapadokya’ya kadar birbirinden güzel ve tarihi doğal güzellikleri barındıran bölgeler içerisinde gerçekleşecek. Dağ bisikleti yarışları ise 2.200 metrede Erciyes Bike Park parkurlarında yapılacak.

Yarışlar 23-24 Temmuz tarihlerinde Grand Prix Erciyes ve Grand Prix Kayseri etapları ile start alacak. Bisikletçiler 141 kilometre uzunluğundaki GP Erciyes turunda Kayseri Bilim Merkezi önünden başlayıp Bünyan ve Sarıoğlan’ı aşarak Kayseri Bilim Merkezi önündeki finiş noktasına ulaşacak. 131 km uzunluğundaki GP Kayseri etabı ise Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayıp Erciyes Kayak Merkezi Hacılar Kapı’da bulunan bitiş noktasında nihayetlenecek.

Organizasyon hakkında bir açıklama yapan Kayseri Erciyes A.Ş. Yön. Kur. Bşk. Dr. Murat Cahid Cıngı, “Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak son 10 yılda Erciyes’e yapmış olduğumuz bisiklet yatırımlarının meyvelerini çok ciddi oranda görmeye başladık. Artık uluslararası bisiklet takımlarının Uzak Doğu’dan, Latin Amerika’dan, Avrupa Kıtası’ndan, Kafkaslardan ve Orta Doğu’dan yani dünyanın dört bir tarafından Erciyes’e gelip hem yüksek irtifa kampı yapıp hem de akabinde uluslararası bisiklet yarışlarına katılarak bu güzel sportif faaliyetleri taçlandırmaları yolunda önemli başarılar elde ettik. Bu yıl yine Erciyes’te geleneksel olduğu üzere 7 yol, 4 dağ bisikleti yarışı olmak üzere toplamda 11 uluslararası müsabaka gerçekleşecek. Tabi ki Erciyes A.Ş. ev sahibi olarak bu işin içerisinde yoğun olarak bulunuyor ama Kayseri Büyükşehir Belediye’miz bütün organizasyonu üstlenmiş vaziyette. Spor A.Ş., Kaytur, Ulaşım A.Ş. Oran Kalkınma Ajansı’mız, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve diğer bütün kamu kurum ve kuruluşlarımız bu işe önemli derecede sahip çıkıyorlar. Bu sportif faaliyetler dağdaki otellerimize, işletmelerimize, şehrimize, tanıtım, pazarlama, markalaşma ve ekonomik açıdan çok ciddi katkılar sağlıyor. Şehir olarak böylesine önemli uluslararası yarışmalara imza atmak bize gurur veriyor” dedi.

Yarış takvimi ise şöyle;

  • 23 Temmuz – 21 Ağustos Yol Bisiklet Yarışları
  • 23 Temmuz 2022 Grand Prix Erciyes
  • 31 Temmuz 2022 Grand Prix Yahyalı
  • 4 Ağustos 2022 Grand Prix Velo Erciyes
  • 19 Ağustos 2022 Grand Prix Kapuzbaşı
  • 20 Ağustos 2022 Grand Prix Develi
  • 21 Ağustos 2022 Grand Prix Cappadocia
  • 17 – 25 Eylül Dağ Bisikleti Yarışları
  • 17 Eylül 2022 Kayseri MTB Cup
  • 18 Eylül 2022 Erciyes MTB Cup
  • 24 Eylül 2022 Mınature Capp. MTB Cup
  • 25 Eylül 2022 Soğanlı MTB Cup

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*