Amasya’nın Hayali Olan Ferhat Tepesi Teleferik Projesi İçin Geri Sayım Başladı

Amasyanin Hayali Olan Ferhat Tepesi Teleferik Projesi Icin Geri Sayim Basladi
Amasya’nın Hayali Olan Ferhat Tepesi Teleferik Projesi İçin Geri Sayım Başladı

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın gayret ve çabaları ile hayata geçirilecek olan ve şehrin turizm potansiyelini artıracak Teleferik projesi için geri sayım başladı.

Amasya Belediyesi ekipleri, Amasya’nın turizm potansiyelini artırmak, Amasya ekonomisini ve tanıtımını güçlendirmek, şehrin panoramik seyredilebileceği Ferhat Tepesi’ne ulaşımın hedeflendiği Teleferik projesinin uygulanacağı alanı, proje için hazır hale getirdi. Vatandaşa verdiği sözleri bir bir yerine getiren Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın, Teleferik Projesinin yakın zamanda ihaleye çıkması bekleniyor. Yaklaşık tahmini 7 milyon Euro (130 milyon TL) maliyetinin olması planlanan teleferik ’in yanı sıra mesire yeri sosyal donatı alanları için ise tahmini 100 milyon TL bütçe hedefleniyor.

Amasya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada; Belediye açık otoparkından başlayıp, Ferhat Dağı zirvesinde son bulacak olan ve 380 dönümlük alan üzerine kurulacak ve 1553 metre uzunluğunda yapılacak Teleferik’in sistemi gondol tip olup, 8 kişilik tasarlanmış panoramik görünüm, 22 adet kabin ve saatte 1000 kişi taşıma özelliğine sahip. Projenin içerisinde ise, Ferhat ile Şirin tanıtım alanı, Araç yolu, Büfeler, Anfi tiyatro, Çocuk oyun alanları, İbadethane kameriyeler, Kır lokantası, kır kahvesi, Manzara seyir terasları, Otopark, Süs havuzları ve Yaya gezinti yollarının yer aldığı belirtildi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*