Osmaniye Valisi Yılmaz, Düldül Dağı Teleferik Çalışmalarını İnceldi

Osmaniye Valisi Yilmaz Duldul Dagi Teleferik Calismalarini Inceldi
Osmaniye Valisi Yılmaz, Düldül Dağı Teleferik Çalışmalarını İnceldi

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz Düldül Dağının zirvesine çıkarak, teleferik çalışmalarını yerinde inceledi. Ziyarette Düziçi Kaymakamı Turgay İlhan ve Düziçi Belediye Başkanı Alper Öner de yer aldı. Teleferikte incelemelerde bulunan Vali Yılmaz, Düziçi Belediye Başkanı Alper Öner’den devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Düziçi Belediye Başkanı Alper Öner ise teknik olarak teleferiğin bittiğini, çevre düzenlemesinin devam ettiğini, çevre düzenlemesi de 1 ay içinde tamamlamayı planladıklarını ifade ederek, “Tüm yakın bölgedeki Kahramanmaraş, Kayseri, Gaziantep, Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye halkını buraya bekliyoruz.”dedi.

Vali Yılmaz, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, “Şu anda Düldül Dağı’nın zirvesindeyiz. Buraya teleferik yapılıyor. İnşallah Belediyemiz yaklaşık bir ay sonra yolcu taşımaya başlayacak. Gerçekten muhteşem, görülmeye değer bir manzara var. Çukurova’nın en yüksek noktasındayız. Bu teleferik uzunluk olarak Dünyanın ikinci, Türkiye’nin ise ara istasyonu olmadan en uzun teleferiği olacak. Yolculuk, yaklaşık 25 dakika sürecek ve muhteşem bir manzara eşliğinde olacak. Teleferik hizmete girdiğinde vatandaşlarımızın buraya ilgi göstereceğini düşünüyorum. Şimdiden hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.”dedi.

2246 rakımlı Düldül dağı zirvesinde yer almakta olan Düziçi Düldül Dağı Teleferik Tesisi yaklaşık 5.500 metre uzunluğa sahip. Düziçi Teleferik Hattı şu ana kadar iki istasyon arası dünyada en uzun hatta sahip olan Bolivya Teleferik hattının ardından ikinci sırada yer alırken; Avrupa’da ise bu konuda birinci sırada yer alıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*