Erciyes’teki Telesiyej Tatbikatı Nefes Kesti

Erciyesteki Telesiyej Tatbikati Nefes Kesti
Erciyes'teki Telesiyej Tatbikatı Nefes Kesti

Kayseri’deki Erciyes Kayak Merkezi’nde, kış sezonu öncesi teleferikte mahsur kalanları kurtarma tatbikatı yapıldı. Erciyes Kayak Merkezi Hacılar Kapı’da düzenlenen tatbikata, Erciyes A.Ş. Pist Güvenlik ve Arama Kurtarma ekipleri ile birlikte AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Turkuaz Arama Kurtarma ve 112 sağlık ekiplerinden oluşan 60 kişi katıldı.

Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden biri olan Erciyes’te, yaklaşan kayak sezonu öncesinde hazırlıklar sürüyor. Erciyes AŞ ve jandarma ekiplerinin koordinasyonunda dağda kurtarma tatbikatı düzenlendi. AFAD, itfaiye, UMKE, ANDA, Turkuvaz Arama ve Kurtarma ve sağlık ekiplerinin de yer aldığı 60 kişilik personelin katıldığı tatbikatta, senaryo gereği telesiyejlerde mahsur kalan 8 kişi kurtarıldı. Çelik halatlar ile kısa süre içerisinde mahsur kalan şahıslara ulaşan ekipler, teleferikte mahsur kalanları güvenli bir şekilde indirerek, sağlık ekiplerine teslim etti.

Tatbikat hakkında bilgiler veren Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, “Bugün Erciyes turizmini destekleyecek, Kayseri ve bölgemize katkı sağlayacak önemli bir tatbikat için buradayız.  İster istemez teknik açıdan da zaman zaman sıkıntılar yaşanabiliyor ve tatsızlıklar oluyor. Sağlık ve güvenlik problemleri oluşabiliyor. Dağda büyükşehir belediyemiz ve Erciyes A.Ş. eliyle devletimizin bütün kurumları çok ciddi mesai harcıyor. Herhangi bir aksilik yaşanmaması için elinden gelen gayreti gösteriyor. Sağlık yönünde sağlık müdürlüğümüz ve karayolları, asayişte jandarmamız, tatsız durumlar yaşandığında AFAD’ımız başta olmak üzere ANDA ve Turkuvaz arama kurtarma gibi gönüllü kuruluşlar sürekli çalışmalar yürütüyorlar. Bugün de sezon başlamadan kış arifesindeyken ekipleri birleştirip iletişimini güçlendirmek üzere Erciyes AŞ ve jandarmamız koordinasyonunda şehrimizdeki diğer güvenlik ve sağlık hizmetlerinin ortak iş yapabilme kabiliyetlerini geliştirmek üzere bir tatbikat yapıyoruz” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*