Bayraklı Şehir Hastanesine Teleferik Hattı Yapılacak

Bayrakli Sehir Hastanesine Teleferik Hatti Yapilacak
Bayraklı Şehir Hastanesine Teleferik Hattı Yapılacak

Bayraklı ilçesinde, temeli 2013 yılında atılan, inşaat çalışmalarına 2016’da başlanan İzmir Şehir Hastanesi’nde sona geliniyor. İnşaatı devam eden Bayraklı Şehir Hastanesi’ne ulaşım alternatifi oluşturması amacıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nca hazırlanan Bayraklı Şehir Hastanesi Teleferik Hattı Ulaşım Etüt Raporu’nun detayları belli oldu. 4 istasyon noktası ile planlanan teleferik hattının uzunluğu 2,43 kilometre, kot farkı 170,65 metre, seyahat süresi ise 8 dakika 37 saniye olacak.

Yatırım tutarı toplam 1 milyar 638 milyon TL olan ve 622 bin 530 metrekare arsa üzerinde, 573 bin 546 metrekare toplam inşaat alanına sahip hastanenin tamamlanması sonrasında bölgede oluşacak yoğun ulaşım talebinin karşılanması için alternatif ulaşım yolu çalışmaları yapılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘İzmir Bayraklı-Şehir Hastanesi Teleferik Hattına Ait Uygulamaya Esas Kesin Projeleri İşi’ kapsamında hazırlanan projenin onayı için Ulaştırma Altyapı Genel Müdürlüğü’ne başvuru yapıldı. Ulaşım Altyapı Genel Müdürlüğü’nce, Ulaşım Etüt Raporunun İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin onayına sunulması gerektiği bildirildi. Kasım ayı meclisinde Bayraklı Şehir Hastanesi ulaşımı için teleferik önerisi gündeme geldi ve ‘İzmir Bayraklı-Şehir Hastanesi Teleferik Hattına Ait Uygulamaya Esas Kesin Projeleri İşi’ kapsamında kablolu ulaşım sistemi (Teleferik) yatırımına ait önergede yer alan ‘Ulaşım Etüt Raporu’ oy birliği ile kabul edildi.

TELEFERİK HATTINDA 4 DURAK OLACAK

Ulaşım etüt raporunun detayları da belli oldu. Planlanan teleferik güzergahına, raporda yer verildi. Buna göre, Bayraklı İZBAN durağı ve ESHOT otobüs durağı ve şu anda kullanımda olmayan Bayraklı Vapur İskelesi birleşiminde, Şehir Hastanesi ile ulaşımının sağlanabilmesi amacıyla Bayraklı Belediyesi önünde deniz tarafında bulunan sahil kısmından başlayarak İzmir Şehir Hastanesi’nde son bulan kablolu ulaşım sisteminin (Teleferik) yapılması planlanıyor. Bayraklı İskele İZBAN Durağı, Alparslan Pazar Yeri Durağı, Dr. Ekrem Akurgal Parkı Durağı ve Hastane Durağı ile 4 istasyon noktası ile planlanan teleferik hattının uzunluğunun 2,43 kilometre olması bekleniyor. Hattın kot farkı 170.65 metre, seyahat süresi ise 8 dakika 37 saniye olması tahmin ediliyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*