Afyonkarahisar Kalesi Teleferik Projesi Hızla İlerliyor

Afyonkarahisar Kalesi Teleferik Projesi Hizla Ilerliyor
Afyonkarahisar Kalesi Teleferik Projesi Hızla İlerliyor

Afyonkarahisar’ın hayalinin gerçeğe dönüştüğü teleferik projesinde çalışmalar devam ediyor. Kabinler teslim alındı, sistemin kurulması için ilk adımlar atıldı.

Afyonkarahisar’ın hayali Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in seçim vaadi olan teleferik projesinde çalışmalar yoğun olarak sürüyor. Erdal Akar Parkı’ndan Karahisar Kalesine ulaşacak teleferik projesi tamamlandığında vatandaşlar her iki istasyon arasında tarihi konakların üzerinden şehrin eşsiz manzarasına karşı seyahat edecek.

ELEKTRİK VE SU HATLARI İÇİN KAZI ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Vizyonel projelere imza atmayı sürdüren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek “olmaz” denileni yaparak hayal projenin hayata geçmesi için ilk adımı atmış, Teleferik yatırımında çalışmalar başlamıştı. Doğal Sit Kurulu onaylı çalışmaların yoğun şekilde devam ettiği proje kapsamında üst istasyona elektrik ve su hatlarını çıkarmak için yapılan kazı çalışmalarında sona gelindi. Ziyaretçileri tek halat çift klemens sisteminde taşıyacak olan 8 adet kabin ise ekiplerimiz tarafından teslim alındı. İsviçre’de hazırlanan teleferik direkleri ve diğer mekanik aksamlar ise en kısa sürede teslim edilecek.

ZEYBEK BAŞKAN ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Başkan Yardımcımız Benol Kaplan ve Fen İşleri Müdürü Onur Sadioğlu ile birlikte Erdal Akar Parkının bulunduğu teleferik alt istasyon kısmında incelemelerde bulundu. Zeybek Başkan, ekibi ile birlikte şantiye şefi ve yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alarak incelemeler yaptı.

İnceleme ardından konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Mehmet Zeybek son durum hakkında bilgi verdi. Hummalı çalışmalar yapıldığına dikkat çekerek; “Teleferik çalışmalarımız devam ediyor. Projemizde olan tesislerin yapıldığı alanın gro betonları dökülüyor. Hafriyatlar bitti. Kalenin tepesine çıkacak olan elektrik, su ve kanalizasyon çalışmaları bitirildi. Önümüzdeki günlerde ikinci bir yük teleferiği kurularak aşağıdan yukarıya malzemelerin taşınmasına başlanacak. Bayram sonu yurt dışından gelecek olan makine motor aksamının gümrükleri bitti, nakliyesi yapılıp montajına başlanacak. Teleferik çalışmamız hızla devam ediyor. Yüklenici firmanın yetkilisi ile yapmış olduğumuz görüşmede Ağustos ayı gibi hizmete alınacağını ifade ettiler. Çalışmaları yerinde inceledik. Gayet güzel gidiyor, aksamadan devam ediyor. Yağmura rağmen ekipler çalışmalarına devam ediyorlar. Afyonkarahisar’ımıza hayırlı olsun. Gelsin, görsünler. “Teleferik nerde” diyorlar? Teleferik burada, çalışmaları gelsinler yerinde görsünler. Aylarca süren ciddi bir hafriyat çalışması vardı. Söz verdiğimiz yatırımları bir bir hizmete alacağız. Yerel seçimlerden önce ne söz verdiysek hepsini bitirmiş olacağız” diye konuştu.

HAYAL DENİLENİ YAPTIK, DEV PROJEDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

585 metre uzunluğa sahip teleferik hattı, yolcuları 138 metre yüksekliğe taşıyacak. 2 istasyonun yer alacağı teleferik projesinde 8 kabin hizmet verecek. Alt istasyonda rekreasyon alanları ve sosyal tesisler yer alacakken üst istasyonda ise yürüyüş yolları, seyir terasları, sportif alanlar, cam teras ve kafeterya olacak.

Gidiş geliş olmak üzere tek halatlı şekilde dizayn edilen tesis ile kaleye tırmanmak çok daha kolaylaşacak. Afyonkarahisar’ın tarihi evleri, doğası ve manzarası Kale zirvesinden rahatlıkla izlenilebilecek. Çevre düzenlemesi ve rekreasyon alanları ile de ziyaretçilerimiz keyifli zamanlar geçirecek, tarih ile baş başa kalabilecekler. Hem vatandaşlarımız hem de ziyaretçilerimiz her iki istasyon arasında eşsiz bir manzara eşliğinde seyahat edecek. Şehri adeta gerdanlık gibi süsleyecek proje turizm potansiyeline de oldukça büyük katkı sağlayacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*