Karahisar Kalesi Teleferik Projesinin Temeli Atıldı

Karahisar Kalesi Teleferik Projesinin Temeli Atıldı
Karahisar Kalesi Teleferik Projesinin Temeli Atıldı

Afyonkarahisar’ın hayalinin gerçeğe dönüştüğü teleferik projesinde temel atma töreni yapıldı. Kısa sürede tamamlanacak projede teleferik kabinleri de sergilendi.

Adeta şehir efsanesine dönüşmüş, yıllarca tartışma konusu olmuş Teleferik Projesine neşteri Belediye Başkanı Mehmet Zeybek vurdu. İhale ardından yer teslimi ile devam eden süreçte yoğun emek ve gayretler ardından tarihi Karahisar Kalesi’ne ulaşımın teleferik sistemi ile yapılacağı yatırımın temel atma töreni gerçekleşti. Zeybek Başkan’ın ev sahipliğinde yapılan törene; Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Milletvekillerimiz Mehmet Taytak, İbrahim Yurdunuseven, Ali Özkaya, Veysel Eroğlu, Firma Yetkilisi Kenan Kıran, milletvekili adayları, basın mensupları ve vatandaşlarımız katıldı.

“BİZİ TAKİP ETMEYE DEVAM ETSİNLER”

Başkan Mehmet Zeybek törende yaptığı konuşmada yaşanan süreci anlatarak; “Bir hayaldi, yapılabilir mi deniliyordu. Dünyada ekonomik krizin hat safhada olduğu bir dönemde, bizim ülkemizde istikrarlı bir hükümet olduğu için yatırımcılar yatırım yapmaktan çekinmediler. Bunlardan biri de Kenan Kıran kardeşimizdi. Allah kendisinden razı olsun. 2022 Haziran ayında yer teslimi gerçekleştirdik, anlaşmayı imzaladık. İhale yaptığımız süreçte 100 milyonluk bir yatırımdı. Şimdi 350-400 milyonluk bir yatırım. Afyonkarahisar’a değer kazandıracak, bu bölgenin gelişmesini sağlayacak bir proje. Sokak sağlıklaştırması ile turizme kazandırdığımız bölgeyi teleferik ile de taçlandırdığımız için hemşehrilerimiz memnunlardır. Muhtarlarımızın hepsi burada, ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Onların isteklerini de yerine getrdik. 58 mahallemizin tamamında emeğimiz var. Hizmet etmeye devam edeceğiz, biz onların hizmetkârıyız. Bu şehri güzelleştirmeye devam edeceğiz. Bizi takip etmeye devam etsinler. Bu yatırımları yaparken bizim özgüvenimiz başta Cumhurbaşkanımızdan sonra milletvekillerimizden geliyor. Her daim yanımızdalar. Bizlerden desteklerini esirgemediler, teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar’ımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

PROJE HAKKINDA

Erdal Akar Parkı’ndan Karahisar Kalesine ulaşacak teleferik projesi tamamlandığında vatandaşlar her iki istasyon arasında tarihi konakların üzerinden şehrin eşsiz manzarasına karşı seyahat edecek. Afyonkarahisar’ın geleceğine ışık tutan bu proje ile kaleye ulaşımda yaşanan zorluklar, yaklaşık bir saat süren yorucu ve tehlikeli yolculuk ortadan kalkacak. Aynı zamanda turizm şirketlerinin Afyonkarahisar kalesine gezi programı yapabilmesinin önü açılacak. Yapımı süren teleferik tesisi sayesinde daha fazla sayıda misafir güvenle ve farklı bir deneyimle kaleye ulaşacak, kale üzerinde yer alan tesislerde daha verimli vakit geçirecek. 8 kişilik 4 adet kabinden oluşan, hat uzunluğu 585 metre olan Teleferik, yolcuları 138 metre yüksekliğe taşıyacak. Alt ve Üst istasyonlarda Sosyal tesisler, spor sahaları ve alıveriş noktalarının da olacağı projede; yürüyüş yolları, sosyal donatı alanları, seyir terasları, cam teras ve kafeterya yer alıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*