Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattında Halat Değişimi!

Yenimahalle Şentepe Teleferik Hattında Halat Değişimi!
Yenimahalle Şentepe Teleferik Hattında Halat Değişimi!

EGO Genel Müdürlüğü Yenimahalle-Şentepe Teleferik Sisteminde, yüklenici firmanın sözleşme kapsamında yaptığı önleyici bakım çalışmaları sırasında, halatın yolcu taşıma standartları dışında olduğu anlaşılmış ve TRT Seyir-Şentepe İstasyonu arasındaki seferler durdurulmuş; ardından ivedilikle halat alım işlemlerine başlanıldı.

Yapılan hazırlık çalışmalarının tamamlanması sonrasında, 15 Mart 2024 tarihinde halat alım ihalesi gerçekleştirilecektir. İhale değerlendirme süresi ise yaklaşık bir hafta sürecek.

Söz konusu Teleferik Sisteminde kullanılacak halat, 3 bin 960 metre uzunluğunda, 48 mm çapındadır ve sadece İsviçre’de özel olarak üretilmekte. Dolayısıyla sözleşme imzalandıktan sonra sipariş verilmesi, üretimi ve ülkemize getirilmesinin zaman alacağı öngörülmektedir. Ayrıca, halatın teslim edildikten sonra montaj işlemleri de iki haftada tamamlanacak.

Teleferik Sistemini kullanan vatandaşlarımızın çalışma süreci boyunca mağdur olmamaları için aynı güzergâhta yeterli sayıda otobüs ring seferleriyle hizmet veriliyor.

GENEL

Ali Bahar: Antalya’nın Ekonomik Dinamosu

Ali Bahar, Antalya’nın ekonomik dinamosu olarak dikkat çekiyor. Şehrin kalkınmasına katkı sağlayan projeleri ve liderlik vizyonuyla, Antalya’nın geleceğini şekillendiriyor. Ekonomik büyüme ve sürdürülebilir gelişim için kritik bir rol oynamaktadır. […]

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*