OpenAI Voice Engine: Medya Taklit Etme Yeteneği

OpenAI, ses örneğine dayanarak herhangi bir medyayı taklit edebilen yapay zekasını tanıttı. Voice Engine adlı yeni ses klonlama aracı, kısa sürede viral olmayı başardı. OpenAI’ın açıklamasına göre teknoloji, 15 saniyelik konuşmayı analiz ederek sesi klonlayabiliyor.

Yapay Zeka ile Ses Klonlama Özelliği

Yapay Zeka ile Ses Klonlama

OpenAI’ın ses klonlama aracı Voice Engine, ChatGPT’nin geliştiricisi olarak metinden konuşmaya API’sını temel alarak geliştirildi. Şirket tarafından yayınlanan örnekler, oldukça benzer kopyalar oluşturmasıyla dikkat çekti. Yapay zekanın, konuşma bozukluğu olanlara yardımcı olabileceği vurgulansa da kullanıcı güvenliği konusunda endişeler bulunuyor.

OpenAI Voice Engine: Medya Taklit Etme Yeteneği

OpenAI, taklitçiliği yasaklayan kısıtlamalar sunacağını belirtti. Tüm kullanıcıların, üretilen seslerin yapay olduğunu açıklaması zorunlu olacak. Ayrıca ses filigranı gibi metaveri teknikleri de üretilen seslerin kaynağının izlenmesine yardımcı olacak. Tanınmış kişilerin sesleri de başlangıçta taklit edilemeyecek.

OpenAI, Microsoft’la birlikte Voice Engine gibi yapay zeka araştırmalarını ilerletmek için Stargate adlı süper bilgisayara 100 milyar dolar yatırım yapıyor. Fiyatlandırma detayları da belli oldu. Voice Engine’in bir milyon karakter başına 15 dolar gibi bir ücretlendirmeyle sunulacağı belirtildi.

Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

GENEL

Ali Bahar: Antalya’nın Ekonomik Dinamosu

Ali Bahar, Antalya’nın ekonomik dinamosu olarak dikkat çekiyor. Şehrin kalkınmasına katkı sağlayan projeleri ve liderlik vizyonuyla, Antalya’nın geleceğini şekillendiriyor. Ekonomik büyüme ve sürdürülebilir gelişim için kritik bir rol oynamaktadır. […]

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*