Avrupa ve Türkiye’de Yaz Saati Uygulaması

31 Mart tarihinde gece yarısı Avrupa yaz saati uygulamasına geçiş yaptı. Bu değişiklikle birlikte, Türkiye’de saatler ileri mi alındı soruları da gündeme geldi. Avrupa’da saatler, 30 Mart Cumartesi gününü 31 Mart Pazar gününe bağlayan gece 02.00’de bir saat ileri alındı. Ancak Türkiye’de yaz saati uygulaması olmadığı için saatler ileri alınmadı.

Avrupa ve Türkiye'de Yaz Saati Uygulaması

Yaz Saati Uygulaması Nedir?

Yaz Saati Uygulaması Nedir?

Yaz saati uygulaması (YSU), gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla saatlerin belirli bir miktarda değiştirilmesidir. Genellikle, ilkbahar başlangıcında bir saat ileri, sonbaharda ise bir saat geri alınır. Avrupa’daki uygulama ile saat farkları da değişiklik gösterir.

  • Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, İtalya, İsveç, İsviçre ve Danimarka ile Türkiye arasındaki saat farkı iki saate düşer.
  • İngiltere ile Türkiye arasındaki saat farkı ise ikiye iner.

Türkiye’de Yaz Saati Uygulaması

Türkiye'de Yaz Saati Uygulaması

Türkiye’de yaz saati uygulaması 2016 yılında sona erdi. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, 26 Mart 2016 tarihinden itibaren bütün yurtta saatlerin bir saat ileri alınması şeklinde başlayan yaz saati uygulaması yıl boyu sürdürülmesi kararlaştırıldı. Bu nedenle, Türkiye’de saatler ileri alınmamaktadır.

Avrupa ve Türkiye'de Yaz Saati Uygulaması

GENEL

Ali Bahar: Antalya’nın Ekonomik Dinamosu

Ali Bahar, Antalya’nın ekonomik dinamosu olarak dikkat çekiyor. Şehrin kalkınmasına katkı sağlayan projeleri ve liderlik vizyonuyla, Antalya’nın geleceğini şekillendiriyor. Ekonomik büyüme ve sürdürülebilir gelişim için kritik bir rol oynamaktadır. […]

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*