Kadir Gecesi: Bilgiler, Dualar ve Kadir Suresi

Kadir Gecesi Hakkında Bilgiler

Kadir Gecesi Hakkında Bilgiler

Kadir Gecesi’nin hangi gece olduğu kesin olarak bilinmemektedir. Halk arasında yaygın olarak bilinen anlayışla alakalı olarak Ramazan’ın 27. gecesiymiş gibi ibadetlerle geçirilir. Kadir Gecesi ile ilgili hadislere bakıldığında HZ. Muhammed’in Müslümanlara tavsiyesi, Kadir Gecesi’ni Ramazan’ın son 10 gününde ve özellikle de tek gecelerinde aramaları şeklinde olmuştur. Buna göre Kadir Gecesi Ramazan’ın 21, 23, 25, 27 veya 29. gecelerinden herhangi biri olabilir.

Kadir Gecesi’nde Yapılacak Dualar

Kadir Gecesi'nde Yapılacak Dualar

Kadir Gecesi’nin değerlendirilmesi ile ilgili olarak Muhammed’den bir dua haricinde herhangi bir ibadet tavsiye edilmemiştir. Fakat Muhammed’in eşi Aişe’nin bildirdiğine göre Muhammed, Ramazan ayında diğer aylardan daha çok ibadet ederdi. Son 10 gününde ise ibadetlerini biraz daha artırır, geceleri ihya eder, ailesini de geceyi ihya etmeleri için uyandırırdı.

  • Bir gün Aişe, Muhammed’e: “Ey Allah’ın elçisi! Kadir gecesinin hangi gece olduğunu anlarsam o gece nasıl dua edeyim?” diye sormuş. O da “Şu duayı oku!” diye buyurmuştur: اَللّهُمَّ إِنَّكَ عَفُوٌّ كَرِيمٌ تُحِبُّ الْعَفْوَ فَاعْفُ عَنِّي (Allahım! Sen affedicisin, cömertsin. Affetmeyi seversin. Beni de affet.) [Tirmizî, Daavât, 84.]

Kadir Suresi ve Anlamı

Kadir Suresi ve Anlamı

Mekke’de Abese Suresi’nden sonra indirildiğine inanılmaktadır. Kur’an’ın indirildiğine inanılan Kadir Gecesi’nden bahsedildiği için sureye bu isim verilmiştir. Kadir Suresi’nde Kur’an’ın Kadir Gecesi’nde indirildiğinden, Kadir Gecesi’nin bin aydan daha hayırlı olduğundan, Kadir Gecesi’nin rahmet ve berekete vesile olduğundan, bu sebeple taşıdığı değerden bahsedilir.

Kadir Gecesi: Bilgiler, Dualar ve Kadir Suresi

GENEL

Ali Bahar: Antalya’nın Ekonomik Dinamosu

Ali Bahar, Antalya’nın ekonomik dinamosu olarak dikkat çekiyor. Şehrin kalkınmasına katkı sağlayan projeleri ve liderlik vizyonuyla, Antalya’nın geleceğini şekillendiriyor. Ekonomik büyüme ve sürdürülebilir gelişim için kritik bir rol oynamaktadır. […]

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*