Kira Beyannamesi Son Ödeme Tarihi 2024

Kira gelirine sahip olan mülk sahipleri için kira beyannamesi bildirme süresi sona ermek üzere. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira gelir vergisi ile ilgili önemli bir hatırlatmada bulundu. Kira gelirlerinden doğan vergiler, iki eşit taksitte ödenebiliyor.

Kira Beyannamesi Son Ödeme Tarihi 2024

Kira Beyannamesi Son Ödeme Tarihi 5 Nisan 2024

Kira Beyannamesi Son Ödeme Tarihi 5 Nisan 2024

Kira geliri elde eden kişilerin beyannamelerini ödeme tarihi 1 Mart-1 Nisan olarak belirlenmişti ancak bu tarih 5 Nisan’a kadar uzatıldı. Konuyla ilgili Bakan Şimşek, kira geliri elde eden ev sahiplerini beyanname vermeleri konusunda uyardı.

Kira Beyannamesi Son Ödeme Tarihi 2024

Bakan Şimşek’in Açıklaması

Bakan Şimşek'in Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: “Gelir İdaresi Başkanlığı, kira geliri elde eden ve beyanname vermeyen mükellefleri tespit etmek amacıyla idari kayıtlar ve teknolojik imkanları en üst düzeyde kullanıyor. Denetim planı kapsamında 1,2 milyon gayrimenkulden yaklaşık 420 bininde yerinde tespit gerçekleştirdik. Mükellefleri bilgilendirmeye ve denetimlerimize devam ediyoruz.”

Kira Beyannamesi Son Ödeme Tarihi 2024

  • 2023 yılı istisna tutarı olan 21 bin TL üzerinde kira gelirine sahip olan mükellefler, 5 Nisan tarihine kadar beyanname vermeleri gerekiyor.
  • Adil rekabet ve mali disiplin için kayıtdışılıkla mücadeleyi güçlendirmeye devam ediyoruz.
GENEL

Ali Bahar: Antalya’nın Ekonomik Dinamosu

Ali Bahar, Antalya’nın ekonomik dinamosu olarak dikkat çekiyor. Şehrin kalkınmasına katkı sağlayan projeleri ve liderlik vizyonuyla, Antalya’nın geleceğini şekillendiriyor. Ekonomik büyüme ve sürdürülebilir gelişim için kritik bir rol oynamaktadır. […]

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*