Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Hakkında Bilgiler

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bu hafta sonu gerçekleştirilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) Haziran ayında Türkiye genelinde ve Lefkoşa’da toplam 300’e yakın sınav merkezinde düzenlenecek. 4 milyona yakın adayın katılım göstermesinin beklendiği TYT, 8 Haziran Cumartesi günü saat 10.15 itibarıyla tüm sınav merkezlerinde başlayacak ve adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Yaklaşık 1 milyon kişinin görev alacağı sınavda adaylara Türkçeden 40, sosyal bilimlerden 20, temel matematikte 40 ve fen bilimlerinde 20 soru sorulacak. Süre toplam 165 dakika olacak.

YKS Sınav Görevli Ücreti

YKS sınav görevli/gözetmen ücretleri de belirlendi. Aşağıda MEB tarafından yapılacak sınavlarda ödenecek tutarlar yer almaktadır. Ancak bu ücretler değişkenlik gösterebilmektedir:

  • Salon Başkanı: 1.057 TL
  • Gözetmen: 1.025 TL
  • Yedek Gözetmen: 769 TL
  • Bina Sınav Sorumlusu: 1.922 TL
  • Bina Sınav Sorumlusu Yardımcısı: 1.281 TL

YKS Sınav Görevli Başvurusu

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklamaya göre akademisyen, öğretmen ve kamu çalışanları sınav görevlisi olarak belirlenebilmektedir. Görevli İşlemleri Sistemi (GİS) üzerinden tercihler yapılarak sınav görevlisi olarak belirlenmektedir. İlgilenenler, GİS üzerinden tercihte bulunabilirler.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*