Torba Yasa ve Taşerona Kadro Beklentileri

Torba Yasa Ne Zaman Çıkacak?

Torba Yasa Ne Zaman Çıkacak?

Seçim öncesi gündeme gelen 3600 ek gösterge, taşerona kadro, Bağkur prim gün sayısı, 9. Yargı Paketi gibi konuların torba yasada yer alması bekleniyor. İlk olarak 2023 yılında duyurulan 90 bin taşeron işçisine kadro düzenlemesi ile çalışanların mali ve sosyal haklarında iyileştirmeye gidilecek.

Torba Yasa ve Taşerona Kadro Beklentileri

Taşerona Kadro ve Beklentiler

Taşerona Kadro ve Beklentiler

31 Mart yerel seçimlerinden önce Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer, köşesinde taşerona kadro düzenlemesini yazdı. Bayer’a göre, çoğunluğu belediyeler, karayolları ve enerji sektöründe çalışanlar olmak üzere 100 bine yakın KİT taşeronu işçi kadroya geçirilmeyi bekliyor. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 90 bin emekçinin yerel seçim öncesi kadro hakkı edinebilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmelerini sürdürüyor.

Torba Yasa ve Taşerona Kadro Beklentileri

Bakan Işıkhan’dan Önemli Açıklama: Taşerona kadro ile birlikte merak edilen bir diğer konu olan 3600 ek göstergeyle ilgili Bakan Işıkhan’dan beklenen açıklama geldi. 15 Ocak 2023 tarihi itibarıyla yürürlüğe giren 3600 ek gösterge düzenlemesi ile çalışan ve emekli 5,3 milyon kamu personeli ve bunların hak sahiplerinin ek göstergelerinin yeniden belirlenmesini sağladıklarını hatırlatan Işıkhan, “Bununla beraber, birinci dereceye yükselen devlet memurlarımız için 3600 ek gösterge düzenlemesini de hükümet olarak en kısa sürede hayata geçireceğiz.” diye konuştu. Bakan Işıkhan, bu yılın başında kamuda sözleşmeli olarak görev yapan 460 bin personeli de kadroya geçirdiklerini kaydetti.

Torba Yasa ve Taşerona Kadro Beklentileri